fbpx

Remek Laseres eredmények az Utánpótlás bajnokságban

_original4Augusztus vége akkor Ifi bajnokság. Már évek óta a megszokott időben. Ez most sem volt másként.2015-ben Balatonföldváron mérte össze a tudását 4 osztályban (420, laser rad., laser 4.7, cadet) a vitorlás sport ifjúsági korosztálya.

Ebben az évben elmaradt az augusztus vége markáns lehűlés és emiatt nem volt túl szeles a verseny. Ennek ellenére Béci 9 és 8 futamot rendezett a fiataloknak.

Az első napon kellemes ÉNY-i szélben 3 futam ment le. Ez volt az első és egyben utolsó szeles nap.  A többi futamban nem a lógás miatt zsibbadt el a gyerekek lába. A futamokban a szél iránya korrekt volt csak az ereje volt csekély.

A 11 főt számláló (2 radial, 9  4.7) laseres csapatot ez sem zavarta, hogy remek vitorlázással a mezőny elején végezzen.

Radial osztályban Scharf Máté és Jámbor Attila az első napon még az erősebb szélben jó futam eredményeket produkáltak. Sajnos a méreteik miatt a következő napokon sokkal nehezebb dolguk volt a gyengébb szélben.

Máté végig remekül vitorlázott, dominált a futamok elején, de a méretei miatt nem igazán tudta a lépést tartani a kisebb versenyzőkkel.  A 4. hely ennek tükrében nagyon jó eredmény.

Attila is jól kezdett, de a verseny második felére a széllel együtt az Ő lendülete is elfogyott. Kár érte, mert a kezdés nagyon jóra sikeredett. Összetett 9.hely, U17 3. hely

4.7 csapatunk igazán kitett magáért. Ilyen szereplésről csak álmodoztunk. Nem volt könnyű dolguk, de futamról futamra sikeresen vették az akadályokat.

Bibi (Róka Bianka) saját magának is bizonyította ezen a versenyen, hogy gyenge szélben is képes jó eredményekre. Taktikusan, kevés kockázatot vállalva vitorlázta végig a versenyt. Ennek lett az eredménye az összetett 2. hely, nőiben pedig fölényes győzelem.

Almási Zsombinak a legjobbkor álltak össze a dolgai. Kitudta használni, hogy nem ő a legnagyobb a mezőnyben. Fantasztikus futam győzelemmel kezdett, és utána már nem engedte ki a kezéből a dobogós helyet. Összetett 3. helye nagy siker.

Héjja Marcell most mutatkozott be ebben az osztályban. Az op-és évek hasznát most realizálta. A gyenge szélben a sebessége megvolt, tudása, rutinja pedig adott volt a sikeres szerepléshez.  Ő volt a meglepetés ember a mezőnyben.Összetett 6.hely, U16 3 hely.

Korchmáros Sára az első napon még jó futamokat ment, de a gyenge szél megpecsételte a sorsát. A lányok között a dobogó harmadik fokán végzett.

A többiek is ebben a cipőben jártak. Aradi Nándor „Tutti”, Bodnár Alexandra „Dagó”, Szemes Bence, Szabó Leonard is megszenvedett a gyengébb szeles napokon.

Váradi Miki ebben az évben most szerepelt a legjobban. Szinte minden futamban a mezőny első felében kezdett, de még nem tudta megtartani ezeket a helyeit.

 

Fantasztikusak az eredmények és jó volt a csapat. Gratulálok mindenkinek, mert megpróbálta ebben az 5 napban kihozni magából a maximumot.

 

 

Csomesz