fbpx

Remek szél, szuper hangulat – 12. Építők Vitorlás Kupája

A 12. Építők Vitorlás Kupáján szeptember 15-én Balatonfüreden 27 támogató cég, 28 hajóval vágott neki a regattának. Az időjárás végre szeles arcát mutatta és két remek futamot vitorláztak a csapatok. Az élen nagy küzdelem alakult ki és az élmezőny kiegyenlítetten vitorlázott, ez bizonyítja, hogy az első két helyezett csapat 5-5 ponttal zárta a napot, de jobb helyezésekkel az iteam Holding csapata újoncként elhódította kupát a címvédő Strabag csapatától, a bronzérmes csapat pedig szintén egy korábbi bajnok, az M6 Duna csapata lett. A napot természetesen számos program színesítette, az idén 150 éves klub tiszteletére pedig ünnepi hangulat lengte be a napot.

A reggeli megnyitón Verdi Aida bevonulási indulójára húzták fel a Balatonfüredi Yacht Club fő árbocára a klub lobogót. A kiadós reggeli és a kormányosi értekezlet után kihajóztak a csapatok. Délelőtt 14-15 csomós nyugati szélben indult a futam. Négy kategóriában 5-5 perces különbséggel rajtoltak a handicap rendszer szerint az egységek. Az első futamban a győzelmet a Colas csapata szerezte meg a Kacor Király nevű Nautic hajóval, a második a Strabag az Admiral X hajóval, míg a harmadik a Főber Zrt. lett az Apach névre keresztelt Nauval. Délben finom ebéd és friss balatoni borok várták a csapatokat. A szél kicsit mérséklődött, de még tökéletesen alkalmas volt a vitorlázásra. Délután 5-7 csomós, néha kicsit forgolódó, nyugati szélben vitorláztak az építőipari cégek. Ez a futam kicsit hosszabb lett, mert a gyengébb szélben jobban kellett figyelni, hogy ki melyik oldalt választja, vagy hogy hogyan reagál a szélfordulókra. A második futamon a győzelmet az iteam Holding szerezte meg az Essentiával, a második helyen az M6 Duna futott be a Remetével, míg harmadikként a Strabag szelte át a szélvonalat. Ezzel ki is alakult az első három helyezett. A győzelmet az újonc iteam Holding szerezte meg, az ezüstérmet a Strabag, míg a bronzot az M6 Duna vihette haza.

A délutáni futammal azonban nem ért véget a vitorlázás, tavaly rendezték meg először az Optimist gyerekfutamot, a hagyomány idén is folytatódott. 12 kis Optimistes palánta egy két körös kis up and down pályán vitorlázott. A verseny érdekessége az volt, hogy a gyerekek a támogató cégek logói alatt versenyeztek, a vitorlákra felkerültek a céges emblémák, így a támogatók a helyszínen szurkolhattak a kis versenyzőjüknek. A gyermek futamban a győztes Sigmond Soma lett, aki a Viavin és a HazaiÉpítők színeiben versenyzett, második lett Bodnár Hanna – Laki/Ahíd/AdmiralHázak, harmadik Borbás Buda – Aqualiget/Nyírfacukor/Euroaszfalt.

Gyerekfutam eredményei

Természetesen a kategóriákat külön is értékelték.

Így az I-es kategória első három helyezett csapata az Aereco, a Viavin és a Strabag 2 lett.

A II-es kategóriában a helyezettek: 1.Helyszín, 2. Colas, 3. Layher, 4. Főber, 5. Alukönigstahl, 6. Colas.

III-as kategória helyezettjei: 1. Iteam 2. Strabag 3. Nordic Water 4. Swietelsky, míg a

IV-es kategória helyezettjei: 1. M6 Duna, 2. Admirál Házak, 3. Aqualiget 4. M6 Tolna, 5. Jafholz 6. Hörmann.

Számos különdíjat is kiosztottak:

Különdíjak:

1. Az „újravisszatérő” – Alukönigsthal
2. A „legígéretesebb újonc” – Főber
3. A „legszebb hajó” és a legerősebbet ütő csapat – Swietelsky

Rendezői különdíjak:

1. LB Knauf
2. Hörmann
3. Jafholz

A legkitartóbb csapat: Mapei

Az esti díjátadó előtt egy táncospár nyitotta meg az estét, majd minden csapat támogatói oklevelet kapott, megköszönve a BYC ifjú tehetségeinek nyújtott támogatásukat. A napot pedig Andorai Péter & the Graceband zenekar és a DJ zárta.

Köszönjük a cégek támogatását! Jövőre találkozunk!

Abszolút eredmények

Kategóriánkénti eredmények

Képek