fbpx

Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaverseny

Június utolsó előtti hétvégéjén, június 21-23. között rendezik a Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaversenyt Balatonfüreden a BYC-ben. A BYC Kupa a Balatonfüredi Yacht Club évente megrendezésre kerülő versenye, amelyen minden alkalommal egyre több versenyzőt fogadnak.

A verseny névadó szponzorai a Rooster Sailing Ltd. és magyarországi képviselője a Rooster Hungary by Stay and Sail Kft., így az értékes nyeremények és nevezési ajándékok garantáltak.

A Videopress felajánlásával idén is gazdára talál a Fair Sail díj. A legnagyobb küzdő díját az a fiú és lány versenyző kapja, aki a versenyben leghátul végzett úgy, hogy a verseny összes futamát teljesítette és az eredményében nincs betű – beleértve a kiejthető futamokat is.

A verseny egyik fő támogatója az Algida jóvoltából ínycsiklandozó jégkrémek várják a fáradt versenyzőket a futamok után.

A Balatonfüredi Yacht Club idén is komoly figyelmet fordít a környezettudatos versenyzésre. A nevezések során újrahasznosított tollakkal és papírokkal dolgoznak, szelektíven gyűjtik a szemetet, tisztítószereik kiválasztásánál is a vegyszermentes, biológiailag lebomló szereket részesítik előnyben. Törekvésükben számítanak a versenyzőkre is: a verseny területén kihelyezett vízautomaták segítségével a műanyag vizespalackokat újra lehet tölteni, a már fölöslegessé vált üvegeket pedig a szemetesekre szerelt palackprésekkel tudják összenyomni a résztvevők, így minél többet összegyűjthetnek a szelektív hulladékgyűjtőkbe.

Lesznek még izgalmas programok a környezetvédelem jegyében, és finom falatok a versenynapok után.

A Rooster BYC Kupára előnevezni a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet, de mindenkit szeretettel várnak a BYC (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő̋ helyszíni versenyirodán is, 2019. június 20-án 17:00-20:00 óra között.

A versenyről még több információt találhatunk a regatta hivatalos oldalán: https://byc.hu/regatta/rooster-byc-kupa-optimist-ranglistaverseny/

és Facebook eseményében:

https://www.facebook.com/events/307081773543700/