fbpx

Rooster-Monautix BYC Kupa = Remek verseny, Kiemelkedő eredmények – Csomesz beszámolója

Az ILCA 6 és ILCA 7 osztályban a verseny előtt megfogalmazott cél az volt, hogy mindkét osztályban és minden kategóriában dobogós helyezést/helyezéseket szerezzen a csapat.

Ezt maximálisan teljesítették is a fiatalok.

Az első napon remek szélben egyből 3 futammal vette kezdetét a verseny. Utána egy gyenge szeles nap következett. A befejező napon a frissülő déli szélben ismét 3 futamot tudott vitorlázni a mezőny. Kifejezetten jó, változatos körülmények között versenyezhettek a fiatalok. Mindkét osztályban nemzetközi szereplők is színesítették a mezőnyt.

ILCA 7 osztályban végig kiélezett küzdelem folyt a dobogó legfelső fokáért. Egy-egy pont különbséggel vágott neki a három fiatal az utolsó futamnak. Ebben a csatában Szokody Olivér szerezte meg a második helyet, míg Kertész Ágoston a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nagy visszatérőnk Varga Dana a negyedik helyen zárta a versenyt.

ILCA 6 osztályban Sigmond Soma az eddigi versenyek hagyományait követve magabiztosan nyerte a versenyt. Ezzel idei harmadik ranglista győzelmét aratta.

Nagy Bendegúz végzett a harmadik helyen és állhatott fel a dobogóra.

Vida Róza a nemzetközi Női mezőnyben diadalmaskodott. U17 korosztályban Kertész Lóránd nyakába akasztották az arany érmet, és ebben a kategóriában Borbíró Gábor végzett a harmadik helyen.

Minden elismerésem a csapaté, mert a változatos körülmények közepette is remek teljesítményre voltak képesek!