fbpx

RS Feva csapatunk is helyt állt a ranglistaversenyen – edzői beszámoló

Az idén május közepén vettem át a BYC RS Feva csapatát. Idei első közös- és egyben szezonkezdő versenyünk 2020. június 19-21. között klubunk rendezte, amely az RS Feva hajóosztálynak is ranglista versenye volt. A meteorológia előrejelzések alapján igen nagy szeles, északi irányú versenynek indultunk, ezek az előrejelzések végül be is jöttek.

A pénteki napon 11-12 csomós alapszélben rendezett 3 futam nagyon kimerítette a fiatalokat több mint 7 órát voltunk vízen mert a második és a harmadik futam között legalább 1 órát várakoztunk a szélhiánya miatt. Néhány apróbb hibán kívül jól teljesített a csapatom és nagyon örülök neki, hogy ilyen jól bírták az egész napos vízen létet.

A második versenynapon már erősebb alapszéllel indultunk 18-20 csomó plusz a ráfújások, a 4 egységből álló csapatom hősiesen és nagyon szépen végig vitorlázta azt az egy futamot, ami a szombati napon megrendezésre került. A második futam bár elrajtolt de 3 perccel később azonnali parti halasztással törölték hiszen a szél viharossá vált és 30 csomó vagy nagyobb pöffök érkeztek. A versenyrendezőség jelzése után azonnal partnak indultunk, a 4-ből 3 egységet ki kellett vontatni, technikai problémák miatt.

A harmadik napon az erős szél miatt sajnos nem tudtunk vízre menni, de úgy gondolom így is tanulságos volt a verseny minden versenyzőmnek.

  1. hely: Madár Hanna – Madár Péter
  2. hely: Kiss Bulcsú – Lukácsi Janka
  3. hely: Rácz Márton – Schultz Dominik
  4. hely: Király Kinga – Kokai Laura

Szuper büszke vagyok mindenkire, kevés edzés nappal a hátunk mögött azt gondolom mindenki kihozta magából a legtöbbet.

Gratulálok,

Berta