fbpx

RS Feva Európa Kupa és Magyar Bajnokság – Berta beszámolója

2020. július 09-12. között rendezték az RS Feva Európa Kupa és Magyar Bajnokságot a tihanyi RS Feva Sailing Centerben. A verseny első két napján a Balaton megmutatta az igazi nyári arcát, szélcsendben és 30-35 fokos melegben töltöttük a parton.

Majd a harmadik versenynapon elindult a nagy megmérettetés; szombaton reggel 8-kor már vízen voltunk és vontán elindultunk a déli part felé, ahol egy 15 perces halasztás után elkezdődött az első futam. Déli – délkeleti 6-7 csomós remek szélben sikerült két teljes futamot, később még egy futamot rendezni, amelyet a második kreutz végén lerövidítették. A vasárnapi napon három forgolódó északi erős szeles futamot sikerült rendeznie a versenyrendezőségnek, amelynek vezetője Sipos Péter volt.

7 egységgel vettünk részt a regattán:

HUN 8: Nagy Bendegúz – Demjén Olivér: Bende és Olivér szép vitorlázással néhány apró hibával lettek Magyar Bajnokok és Európa Kupa győztesek. A fiúk amúgy is remek vitorlázók, bár együtt keveset vitorláztak, Fevában nagyon összhangban voltak.

HUN 6058: Kertész Lóránd – Szokody Vincent: Lóri és Vincent jelenleg Laser hajóosztályban vitorláztak, Lóri tavaly még Fevás volt. Így eléggé ismerte a hajót és a vasárnapi erős szeles futamokban szépen, jó eredménnyel felértek.

HUN 6249: Rácz Márton – Schultz Dominik: Marci és Domi felé volt a legnagyobb elvárásom. Sajnos két olyan hibát vétettek, amivel nem tudtak felkerülni a magyar bajnokság dobogójára. Ettől függetlenül azért minden futamban megmutatták, mit is tudnak igazán.

HUN 1: Madár Hanna – Madár Péter: Hanna és Peti testvérpárként vitorláznak idén, így nekik a közös hangot egyáltalán nem volt nehéz megtalálni. A gyengébb szeles futamok nagyon jól mentek; nekik az erős szélben is kiválóan teljesítettek.

HUN 6: Gerendy Anna – Lukácsi Janka: Anna és Janka az egyetlen lány páros volt a BYC-ből a versenyen. Anna jelenleg Laser hajóosztályban vitorlázik Janka pedig a Feva csapat aktív része. Bár a vitorlájuk „edző” vitorla volt, mégis sokszor felértek az 1-10-be. Annáék felé a szombati versenynapon beadtak egy óvást, melyet végül sikeresen megnyert Anna a tárgyaláson.

HUN 6048: Király Kinga – Tamás Ábris: Kinga és Ábris csak a verseny idejére ültek össze. Kinga ügyes kormányos, így Ábris is felnőtt a feladathoz és közösen szintet léptek a vitorlázásukban.

HUN 6056: Pais-Hank Patrik – Ladányi Levente: Patrik és Levi a teljesen kezdő párosok közé tartoztak a versenyen. Örülök, hogy a fiúk életük első versenyén így helyt tudtak állni.

Szeretném megköszönni a segítséget a legnagyobb backstage embereinknek, Nagy Istvánnak és Demjén Lacinak, akik külön motorossal jöttek, így is segítve a gyorsabb vonta utat és folyamatos asszisztálást a gyerekek felé.Nagyon büszke vagyok az összes egységre, külön öröm számomra, hogy a kezdő versenyzők is végig vitorlázták az összes futamot.

Gratulálok Bendének és Olivérnek a bajnoki címhez, valamint mindenkinek az elért eredményekhez mert van benne elég munka!

Berta

Fotó: Mag Andrea

RS Feva Európa Kupa végeredmény

RS Feva Magyar Bajnokság végeredmény