fbpx

RS Feva Európa Kupa – Kutassy Áron Emlékverseny – Berta beszámolója

Július 6-9. között rendezték Káptalanfüreden az idei RS Feva Európa Kupát. Az előtte lévő másfél hétben már a verseny helyszínén Balatonalmádiban edzettünk, a TVSK Balatonalmádi telephelyére költöztünk és edzettünk az itt lévő egységekkel. Bár az edzések alatt túl sok szél nem volt, ennek ellenére igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni az itt létből.

A verseny első napja erős széllel indult, majd folyamatosan ráerősödött. A gyerekek hősiesen végig vitorláztak 4 futamot, majd a nap végén a VGYE (Vitorlázó Gyermekekért Egyesület) gulyáspartival várta a versenyzőket. A második napon a várttal ellentétben nem érkezett meg az a szél, így a rendezőség egy futamot tudott lebonyolítani. A harmadik napon pedig újra erős szeles nap ígérkezett, amely dél körül még erősebb szél várható, szintén egy futamot tudtak levitorlázni a gyerekek 18 kts átlagú szélben, majd parti halasztás következett az erősödő szél miatt (25-25 kts). A negyedik napon szintén a túl erős szél miatt parti halasztással ért véget a Európa Kupa.

Kovács Áron – Sugár Olivér: Áron tavalyi RS Feva csapattagunk – jelenleg 29er versenyző – segítette ki Olivért, akinek nincsen párja, hogy versenyezhessen. Áron a tőle megszokott nyugalommal állt rajthoz és csinálta végig a hat futamot. Olivér pedig rutinos manchaftként segítette a csapatot. Bár rajtok terén azt gondolom van még mit gyakorolni, alapvetően jó oldalválasztásokkal, stabil élmezőnybe vitorlázással sikeresen megnyerték az Európa Kupát.

Magyar Levente – Kalocsai Rajmund: Levi és Rajmi jól összeszokott belevaló páros, akiknek bár az első napon a kimenetelkor akadt problémájuk (borulás), ennek ellenére stabilan közép mezőnyben vitorláztak. Levinek a fejlődési lehetősége, a jó taktikai elemek megtanulása, hogyan lásson és érezzen a versenypályán. Rajmi pedig manchaftként folyamatosan fejlődik.

Matics Flóra – Dobai Rebeka: Flóra rutinos kormányosként Rebivel folyamatosan fejlődnek. Bár az erős szél nem kedvező nekik súlyukból fakadóan, az eredményeket mégis stabilan hozták. Rebinek a gyorsaságán kell változtatnunk, Flórának pedig az alkalmazkodási képességén, hogy már nem egyedül ül egy hajóban.

Márton Lili – Mohl Anna: Lili és Anna a legkezdőbb pároson ebben a szezonban, ennek ellenére a lányok fejlődése kimagasló a csapatban. Lili egyre biztosabban vezeti a hajót már nagy szélben is. Anna pedig manchaftként mindent megtesz a jobb teljesítményért. A lányok az első napi viharban megpróbáltak kivitorlázni, ami egy ideig jól is ment aztán egy nagyobb pöff miatt felborultak ezért be kellett őket vontatni, mert már nagyon kimerültek négy futam után.

Pelsőczi Rudolf – Kalocsai Benedek: Rudi és Beni a legkisebb egység a csapatban, a fiúknál történhet bármi, nincs az a lehetőség, hogy egymásra hagyják egymást. Bár a nagyszél egyáltalán nem kedvező nekik még sincs egy korai rajton kívül betűs helyezésük.

Rödvinge-Daubner Tícia – István Laura: Tícia és Laura eleinte a nagyszélben nem érezték jól magukat a hajóban. A lányok azonban hősiesen végig küzdötték mindegyik napot, az ő megfelelő szélerősségük a közepes szél lenne olyan 10-15 kts közötti.

Gratulálok az egész csapatnak, hősiesen végig csinálták a versenyt!