fbpx

RS FEVA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG BESZÁMOLÓ – Tósoky Zsófi beszámolója

2023. augusztus 3. és 6. között került megrendezésre az idei Országos Bajnokságunk, hazai terepen, a BYC-ben. A színvonalas verseny során 22 hajó 10 futamot teljesített a 4 nap alatt. A versenyrendezőnk Molnár Csaba volt.

Az első versenynapunk vízi halasztással indult, amit parti halasztás követett. Szerencsére késő délutánra felépült az északi szél és 3 futamot tudtak a versenyzők teljesíteni. A második napi 3 futam között már nem volt akkora a szórás, a keleties szél stabilabb eredményeket produkált a mezőnyben. Harmadik napra a hosszú parti halasztást követően végül egy nehézkes futamot rendeztek. Utolsó napunkra a Balaton zivatarosabb arcát is megmutatta, 3 eseménydús, pörgős futamunk volt a sokszor 20 csomó fölé emelkedő szélben. A csapatom ügyesen helytállt, az erősebb ráfújások ellenére végig összeszedetten vitorláztak a nap során.

Márton Lili – Kalocsai Benedek: Liliék a versenyt körülményesen kezdték, azonban az első nap után sikerült elkapniuk a fonalat és megmutatniuk, hogy mire képesek. A két második és harmadik helyük a verseny során meghozta eredményét, így összetett ötödikként, vegyes páros kategóriában a dobogó második fokára léphettek. A szezon hátralévő részében a párosnál a mezőny taktikára helyezzük a hangsúlyt, a hajó – hajó elleni csatákra, hogy kevésbé izguljanak a futamok szorosabb pillanataiban.

Mohl Anna – Kalocsai Rajmund: A páros a verseny első felében összeszedetten vitorlázott, figyelve a szezonban tanultakra. Többször kerültek élmezőnybe, sikeres rajtjaiknak és kreutz taktikájuknak köszönhetően, aminek nagyon örültem, hiszen Anna idén kezdett el kormányozni. A futamok során hátszelezésük bizonyult gyengébbnek. Ügyesen emelkedtek el a mezőnytől, ennek leglátványosabb példája a második futam volt, ahol nem kicsit vezetve értek fel a kreutz bójához, azonban egy rosszul sikerült bójavétellel sajnos elúszott ez a futamuk. Drága ára volt, de megtanultuk, hogy az élen vitorlázni is tudni kell. Anna és Rajmi összetett 13.helyen végeztek.

Pelsőczi Rudolf – Franco Maya: Rudi látványosan fejlődött év eleje óta, sokkal koncentráltabb a futamok során. Mayával ügyesen kiegészítik egymást, jól kommunikálnak a hajóban. Számukra az utolsó, erős szeles nap bizonyult kedvezőnek, amely eredményükön is szemmel látható volt. Megfelelő rajtokkal tovább javíthatnának pozíciójukon a mezőnyben, illetve, ha nagyobb figyelmet fordítanának saját hajójuk helyzetére, mint a többiekére. A páros összetett 12.helyen végzett.

Eredmények: https://www.sailwave.com/results/sailingbyc/rs_feva_ob_2023.htm

Büszke vagyok a csapatomra, hogy közösen elindultunk egy jó úton, a fejlődés útján és kreatív ötleteik vannak a pályán. Köszönöm kitartásotokat és lelkesedéseteket, a többit úgyis tudjátok!

Hajrá BYC!