fbpx

RS Fevásaink az Audi Nádas Kupán jártak, Alsóörsön a Balatoni Yacht Clubban – Berta beszámolója

Július első hétvégéjén, Alsóörsön került megrendezésre az Audi Nádas Kupa, ahol Fevásaink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Négy egységgel indultunk a versenyen, összesen hét hajó versenyzett, Balatoni Yacht Club és Balatonfüredi Yacht Club versenyzői.

A szombati napon időben mentünk vízre, hiszen a három napos északiból a 3. napon kezdődött a verseny. Remek, 12 csomós szélben indítottuk a napot, amely folyamatosan csökkent a nap végére és inkább a pöffös időben, nagy hullámokban versenyezhettek a gyerekek.

A vasárnapi napon parti halasztással indítottuk a napot, majd a dél-nyugati szél megérkezett és szuper szélben, két remek futamot vitorlázhattak a gyerekek.

Kovács Áron – Magyar Levente: szuper teljesítménnyel vitorlázták végig az öt futamot. Az első futamban még volt javítani való, de utána gyönyörű vitorlázással teljesítették a további négy futamot. Ezzel sorozatban 5 db első helyet vitorláztak le.

Varga Ágoston – Sugár Olivér: Ágoston már a tavalyi évben is a Feva csapatba tartozott, Olivér új versenyző. Rengeteget fejlődtek az elmúlt hetekben. Egyre szebb hajóvezetéssel és folyamatosan fejlődő manchafttal az abszolút 2. helyre jutottak.

Pais-Hank Patrik – Pelsőczi Rudolf: a páros, a legnagyobb meglepetés volt számomra. Az első napon mind a három futamban 5. helyezést értek el, kicsit mintha letörtek lettek volna, hogy nem tudnak előrébb lépni. Azonban vasárnapra összekapták magukat, egy kis ráhatással, így 2. és 3. helyezéssel zárták a napot ezzel két helyet is előre léptek az eredménylistában.

Schleicher-Nagy Míra – István Laura: a lányok a legkezdőbb párosa csapatunknak idén. Mindösszesen 19 nap volt mögöttük a verseny előtt. Tőlük nem volt más kérésem, minthogy a vitorlázásuk legyen szép és ne legyen benne sok hiba. Minden futam után újabb instrukciókat kaptak, amelyek teljesítése volt a cél. A lányok ezt teljes mértékben megoldották, bár az eredménylista nem ezt mutatja ettől függetlenül, mindent megcsináltak, amit kértem. Majd a tegnapi nap végén vigyorogva megkérdezték, hogy a partig húzhatnak-e genakkert?

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mindenki véghez vitte, ami a kérés volt. Örülök, hogy folyamatosan és látványosan fejlődnek. Ennek fejében készülünk a másfél hét múlva megrendezendő Országos Bajnokságra. Az eredmények itt találhatók!

Köszönjük a rendezést a Balatoni Yacht Clubnak!