fbpx

SailCoach edzőtábor Ile des Embiez szigetén

edzotaborMegkezdte alapozó edzőtáborát a SailCoach Hungary laseres csapata a dél-franciaországi Ile des Embiez szigeten.
Dél-Franciaországba, a Laser vitorlázók legrégebben működő téli  edzőtábor központjának helyszínére, Ile des Embiez-re szervezte a SailCoach Hungary téli alapozó felkészítő edzőtáborát, ahol Eszes Tamás és Arató Richárd január 17-től március elejéig tart nemzetközi edzőtábort Trevor Millar SailCoach csapatával közösen.

Elsőként Takács Levente Laser 4.7 versenyző kezdte meg az edzéseket a kis szigeten, ahol néhány nappal társai érkezése előtt,  már a hét elején vízre szállt. A hétvégén csatlakozik a programhoz Vadnai Benjamin (Laser 4.7), Rozsnyay Domonkos és Hunfalvy Péter (Laser Radial), valamint Trevor Millar tanítványai, – két német és két svájci radiálos – is ekkor kezdik meg felkészülési programjukat ír trénerük segítségével. De nem csupán laseresek vonultak félre a szinte lakatlan kis szigetre, hanem a helyszínen fog tréningezni egy fiatal optimistes tehetség, Vadnai Jonatán is,  aki  édesapja segítségével készül az idei évadra, februártól pedig öt olyan Laser edző dolgozik a szigeten az Európa különböző országaiból a helyszínre érkező közel 40 fiatal radiálos és laser 4.7-es versenyzővel,  akik összesen kilenc olimpián vettek részt korábban versenyzőként, így számos hasznos információhoz juttathatják tanítványaikat.

Jelenleg 14-15 fok, napsütés és kora délután érkező, az idő előre haladtával egészen 4 beaufortig felerősödő mistral szélben folynak a vízi edzések, melyek fő célja elsősorban a megfelelő hajóvezetési technikák elsajátítása, s melyek nyíltak, így bárki csatlakozhat. Természetesen a vízi tréningeket megelőzően, valamint az időjárási körülményektől függően azt követően fizikai alapozás zajlik, melynek keretén belül futás, kerékpározás, konditermi foglalkozások folynak.

A franciaországi vízi edzések mellett a SailCoach Hungary fiataljai már itthon megkezdték a fizikai felkészülést a Life1 Wellness és a Cardio Controll Kft. által összeállított személyre szabott program szerint, melyet alapos orvosi kivizsgálás és állapot felmérés előzött meg.

Forrás: www.hunsail.hu