fbpx

Serdülő első hely az optimist ranglista versenyen.

Serdülő első hely a ranglista versenyen

Hétvégén az MVM rendezte az OP osztály idei harmadik ranglista versenyét. Csapatom 8 fővel vett részt a versenyen, nagy reményekkel.

Szombaton nem sikerült futamot rendezni a változó irányú és erősségű szélben. Néhány rajtpróbálkozás volt sajnos, aminek Bence esett áldozatul, így neki nem kellett sietnie másnap. Vasárnapra megjött a várva várt front. Kis halasztás után, erős szélben kezdtük meg a futamokat. Bende szép rajttal, jó vitorlázással végig vezette a futamot, a végén Hanna Pannának sikerült csak bejönnie elé egy jó oldalválasztással. A csapa többi tagja is az első harmadban futott be, lehet, hogy nagy szelesek leszünk idén? További 3 futam került megrendezésre a nap folyamán. Bence ment egy szép 3. és két 15-ön belülit, felszívva magát a korai rajt után. Dávid, Dani, Buda és Barna kimondottan jól szerepelt, több 20-on belüli helyezést hoztak és bizakodva várhatták az utolsó napot. Oli kicsit szerényebben teljesített, de öröm, hogy a nagy szélben ment sokkal jobban. Anna fárasztó betegsége után csak 2 futamot tudott hősiesen teljesíteni.

Hétfőn kis, leálló északi szél fogatott minket, majd szerencsére jött a déli, melyben 3 szép futamot sikerült teljesíteni. A 3. napon is jól teljesített a csapat, szép futameredményeket, jó átlagokat produkálva. Dani, Buda vitorlázott a legegyenletesebben, nagy mosollyal a szájukon értek partot. Bende megnyerte az utolsó futamot, ezzel megszerezte élete első futamgyőzelmét J Bence aznap kicsit visszafogottabb volt az igen bonyolult pályán, Olinak sajnos becsúszott egy BFD, ami visszavetette a teljesítményét. Dávid szépen ment, bár a végére kicsit elfáradt. Barnának a nagy szél jobban feküdt, de itt is szépen helyt állt. Anna még keresgette önmagát, de majd egészségesen jó lesz.

Összeségében remek versenyt zártunk, nagyot léptünk előre nagy szélben, ami különösen nagy öröm számomra.

Beszámolót készítette Szalontai Bence

Bende 2., serdülő 1.

Bence 15.

Dani 19., serdülő 7.

Dávid 27.

Buda 32.

Oli 40.

Barna 42.

Anna 71.

Eredmények itt olvashatók:

http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly/CMSDATA/PAGEDATA/DOCS/OPRanglista2016/El%C5%91zetes%20eredm%C3%A9ny%207%20futam%20ut%C3%A1n_MVM%20OP%20Ranglista.pdf

mvmbence2 mvmbence3 mvmbence4 mvmbence5 mvmbence6 mvmbence7 mvmbence8