fbpx

Sigmond Soma második lett a decemberi Mikulás Kupán – Csomesz beszámolója, ILCA 6 csapat

Sigmond Soma és Lackó Dávid rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkezve, Szinessy Barnabás és Borbíró Gábor pedig a tapasztalat gyűjtés reményével vágott neki, a nyolc nemzet 50 versenyzőjét felvonultató megmérettetésnek, a horvátországi Pulán. A verseny előtt két nap edzésen vettünk részt ahol remek körülmények között gyakorolhattunk.

A versenyen is maradt a december elejéhez képest kellemes időjárás. Első napon 12-15 csomós szélben 4 futamot a másodikon pedig 15-18 csomós szélben 3 futamot sikerült megrendezni. Az utolsó napon nem volt lehetőség futamot tartani a hullámzás és a szél stabilitása miatt.

Kiemelkedő eredmény született ezen a versenyen. Sigmond Soma az egész éves kiegyensúlyozott vitorlázását folytatta ezen a versenyen is. Az első nap után vezette a mezőnyt! A második napon is remek eredményeket produkált, ennek ellenére a második helyen fejezte be a versenyt.

Lackó Dávid is az első napon volt eredményesebb. Így is remek helyen végzett ebben a számára még újnak számító hajóosztályban a 19. helyezéssel zárt.

Szinessy Barni számára a tapasztalat szerzés volt a cél. Ennek maximálisan megfelelt ez a verseny és Barni teljesítménye is. A második napon folyamatosan javuló futam eredményekkel a 33. helyen fejezte be a versenyt.

Borbíró Gábor nagyon fiatalon kezdte a versenyzést ebben az osztályban. Az Ő számára is a tapasztalat szerzés volt a fő cél. Ezen a versenyen volt lehetősége olyan körülmények között vitorlázni amivel még nem találkozott. A hullámzás mérete volt számára a  legnehezebb kihívás. Az általam kitűzött, elvárt célt minden téren teljesítette, 42. pozícióban zárta a versenyt.

Összességében egy jó versenyen remek eredményekkel zártuk a szezont.

A rendezőség is kitett magáért ebben az évben. A hagyományokkal szakítva szinte mindig időben volt rajt és pörögtek az események a vízen. Remek futamokat sikerült rendezniük!