fbpx

Sikeres nápolyi szezonkezdet

Nagy Bendegúz sikeresen kezdte 2017-et. Legjobb magyarként 17. helyen végzett a 100 hajót számláló Trofeo Marcello Campobasso ifi mezőnyében.

Meghívásos versenyre utazott a magyar csapat (az op ranglista helyezések alapján), Török Péter vezetésével. Jeney Máté és Kristóf (serdülő), Verebély Nándor, Borda Levente a Spariból, valamint Bende képviselte a magyarokat. 16 óra utazás után érkeztek meg szerdán reggel Nápolyba, ahol rögtön vízi edzéssel „pihenték ki” az út fáradalmait.

Csütörtökön már kezdődött a regatta, melyen igencsak zord időjárás fogadta a mezőnyt. 4-6 fok és 20 csomó feletti szélben teljesítették a futamokat. Bende nagyon egyenletesen versenyzett, végig 15-21. helyeken vitorlázott a télies időjárásban. A végére még egy korai rajt is belefért, ez sem rontott biztos eredményén. A versenyt az olasz Falco Gaia nyerte (EB 4. hely, 2016), honfitársa Sepe Giulia (EB 13. hely, 2016) elött. A magyarok helyezései; Máté 34., Nándi 39., Levi 50. és Kristóf a serdülő mezőnyben 11/46.

Jó szezonkezdet volt ez Bende számára, nagy motivációt adhat a továbbiakban. Január végén utazunk Palamosba, hogy csapatostul megkezdjük felkészülésünket a versenyévadra.

Végeredmény ITT található.

Szalontai Bence