fbpx

Sikeresen ért véget a Hyc Kupa

Hyc4Balatonfüred adott otthont az Optimistesek és Dragon hajóosztály részére megrendezett Hyc Kupának, ahol mi is részt vettünk és szép eredményeket értünk el.

 

 

 

Hyc1Az első napon 3 futam került lebonyolításra, eleinte a frissülő dél-nyugatiban, majd később az északiban teljesíthették a 3 körös kreuz-hátszél pályát a gyerekek. Új versenyzőink közül Szabó Leo, Németh Konrád és Vőneky Ákos vett részt a küzdelmekben. Nekik a tapasztalatszerzés volt a legfőbb cél, és az, hogy megtapasztalják milyen is a legjobbak közt versenyezni. Okom nem lehetett panaszra, hisz mindazt, amit kértem tőlük, igyekeztek teljesíteni. Több versenyzőnk is (Vadnai Jonatán, Gyapjas Zsombot, Varga Zsófi, Korchmáros Sári, Jósa Adél és Héjja Marci) remek futameredményeket tudhattak magukénak. A szombati nap rendkívül hosszúra sikerült a sok halasztás és a rendkívül szeszélyes széljárás miatt. Ez talán az új versenyzőinket viselte meg leginkább, akik az utolsó futamra nagyon elfáradtak. Ezt a napot vacsora zárta Gömbiék klubjában.

Hyc1_0Vasárnap a verseny rendezője a rossz időjárási körülményekre hivatkozva várakoztatott minket a parton, de ez nem tartott sokáig: kimentünk a szakadó esőben és a 3-4 Bft.-os észak-keletiben – ami később teljesen keletire fordult és egyre jobban erősödött. A „kicsik” sajnos a parton kellett, hogy maradjanak, így ez a verseny végét jelentette számukra. A „nagyok” pedig a rossz időjárás ellenére remekül versenyeztek. Joni nyert, Zsombi 2., Sári 5., Zsófi 6., Adél 10. lett, Marci egy borulást követően már nem tudott időben célba érni. Ezen a napon több futamot már nem rendeztek, de bölcsen döntöttek, mert megjött a keleti vihar…

Gratulálok Mindenkinek a remek eredményekhez!

Jó szelet!

Miki