fbpx

Soling Magyar Bajnokság 2010

290934_120x120Június 24-27 között került megrendezésre a 2010 évi Soling magyar bajnokság és nemzetközi regatta, melyen 12 egység (holland, osztrák, német, magyar), köztük a jelenlegi világbajnok Roman Koch vezette egység is képviseltette magát. A versenyt Likey Farki rendezte KőPityu, Dani és Korompai Árpi segítségével. Mi(Szuszu, Meret, Sir) egy 1991-es hajóval indultunk, melyet a Sir újított fel, mint utóbb kiderült, elég jól…

Csütörtökön délben volt az első futam, melyet családias megnyitó előzött meg. 4-6-os É-ÉK-i szélben klasszikus olimpiai háromszög pályán teljesített a mezőny 3 jó futamot, melyek után gyorsan kiderült, hogy a „nagyok” dolgát nem lesz könnyű megnehezíteni. Wossiiék 1,1,2-vel vezettek. Bár a második futamban nekünk éppen  sikerült, mikoris a világbajnok hibáját kihasználva előtte futottunk be. Amúgy szerencsére az embert próbáló időjárás ellenére nem történt komoly baleset sem hajó, sem legénység tekintetében, sőt jó volt látni, hogy a bőszelekben nem maradtak el a spinakker felhúzások  a mezőny második felében sem! Az első nap végére a mezőny ketté szakadt az első háromra(mi 3,2,3-al a harmadik helyen álltunk) és az üldözőkre.

Este kellemes grill vacsorával vendégelte meg a mezőnyt Wossala Gyuri és a Ramada szálló személyzete.

Pénteken 9-kor volt az első futam 3-5-ös É-ÉK-i szélben, olykor 6-os nyomásokkal Up and Down pályán, melyet még 2 másik követett, mondván most fúj a szél, most rendezzünk futamokat, ami szerintem jó ötletnek bizonyult. Az első futamban az addig gyengébben vitorlázó világbajnok egység simán verte a mezőnyt egy rajt-cél győzelemmel, őket Wossiék és mi követtük, igaz ezt csak egy merész késleltetett spinakkerlehúzásnak köszönhettük, mert amúgy a holland egység egészen a hátszél végéig előttünk volt. A második futamban jól kaptuk el az első kreuzot és fej-fej mellett értünk fel a bólyához a Gyuriékkal. Leejtés után egy túlfalsolás következtében Wossiék felborultak, mi pedig a jó pöfföt kihasználva megléptünk. Ezt követően a német egység és Wossiék párosveresenyt vívtak egymással, mi pedig előnyünket növelve megnyertük a futamot, mindenki nagy meglepetésére. Jött az utolsó futam, melyet a két nagyágyú páros csatája előzött meg már a rajt előtt is, mi ezt kihasználva saját tempónkat kihasználva szorosan az első háromban értünk fel a bólyához, majd le is hasonlóan szorosan érkeztünk. A második kreuzban a Németek mindent megtettek, hogy Gyuriékat maguk mögött tartsák, amiben mi is beleszóltunk pár „pofába”

fordulással, ugyanis egykét jó takknak köszönhetően a mezőny élére kerültünk. A kreuz bolyánál már tisztán vezettünk, amikor a két nagy egy kétes szituáció miatt elkezdett egymással veszekedni, majd eszeveszett lúvcsatába hagyatkozni, ami nekünk ismét egy nyugodt futamgyőzelmet eredményezett. Végül óvás nem lett az ügyből, így délután kettőre vége is lett a bajnokságnak. Így is lehet…minek is elhúzni? Na mindegy…

Ezt követően este a Szűcs fivérek által elejtett szarvasból készült finom pörkölttel és más földi jók társaságában zajlott az eredményhírdetés a Ramada szálló éttermében Wossala Gyuri jóvoltából.

Az eredményekből kiderül, ki, hogy végzett, sajnos a mögöttünk lévőkről nem tudok mit mondani, szerencsére nem kellett hátrafelé tekintsek a verseny során.

Összeségében egy számunkra nagyon jól sikerült versenyen vagyunk túl.

Szeretnék köszönetet mondani Wossala Györgynek, aki biztosított egy hajót, amit Kovácsi

Lacika(Sir) versenyképes állapotba pofozott, valamint Meretei(Meret) Gábornak, aki rábeszélt, hogy induljunk el. És azoknak is, akik nem hagyják elmúlni teljesen a Soling szellemét!!!

Szuszu