fbpx

Spari versenyen jártak Laseres versenyzőink

Augusztus elején a Balatonföldváron került megrendezésre a laser osztályok harmadik ranglista versenye. 2018-ban itt rendezik a radial ifi EB-t, emiatt tartottuk fontosnak, hogy ezen a területen is versenyezzünk.

Sajnos a versenyen nem a kevés szél volt a legfőbb probléma. A verseny rendezése és a szervezés sem érte el a ranglista versenyek minimális színvonalát!

A kánikula és a szélerő nagyon próbára tette a versenyzők tűrőképességét.

Első két napban gyenge keleties szelekben ment le 6 futam, majd az utolsó napon nyugatias szélben rajtolhatott a 23 főt számláló radial és a 36 főből álló 4.7 mezőny.  Az idősebb korosztály még tudta teljesíteni a három futamot, a 4.7 osztály utolsó futára teljesen leállt a szél, így azt törölték.

Laseres csapatunk ezen körülmények között is jó teljesítménnyel rukkolt elő!

Radial osztályban Almási Zsombi esélyt sem adott a többieknek, az első öt futamban öt első helyezést szerezve biztosította be a végső győzelmet.

Varga Dana a meglepetés emberünk ebben az osztályban. Méretei és kora miatt is kilógott a mezőnyből. Ennek ellenére parádésan vitorlázva az ötödik helyen végzett.

Leon az első napi gyengélkedés után magára talált és sokat javult a verseny végére. Tutti kiegyensúlyozottan teljesített, csak egy kicsit előrébb is tehette volna ezt a mezőnyben.

Vőneky Áki betegsége miatt csak az első napon volt jelen.

4.7 osztályban Héjja Marcinak nagyon kellett volna a kilencedik futam, hogy legyen még egy kieső futam.  Két gyengébb futama mellett végig a mezőny elejében vitorlázott. Ez az összetett 4. helyére volt elegendő. Kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

Vida Róza,  Novák Dorka és Kis-Kapin Karina az utolsó futamig kiélezett csatát vívott a lányok között dobogós helyezésekért. Az befejező nap előtt Karina állt a legjobban, de számára ez a nap nem sikerült igazán, így Ő lett a lányok között a negyedik. A futamok elején rendre remek pozícióban volt amit a második részben eladott.

Novák Dorka futamgyőzelemmel jelezte hogy mindenképpen szeretné a második helyet megszerezni, de a második futam nem sikerült, így be kellett érnie (minimális egy pont különbséggel)a bronz éremmel.

Vida Róza az utolsó futamban szerzett 4 helyezése éppen elegendő volt a dobogó második fokára.

Ecseri Flóra is megcsillantott valamit a tudásából. Nagyon közel állt hozzá hogy futamot is nyerjen ezen a versenyen. Lányok között az ötödik helyen végzett.

Sellei Bence több betűs futama mellett még gyűjtött gyengébb futamokat, így a végeredmény is nagyon gyengére sikeredett.

Váradi Miki nem igazán találta a helyét ebben a szélerőben. Fehér Zsombi két top 10-es futama mellett is remek teljesítményt nyújtott.

Szemle Máté elég hosszú időt hagyott ki a verseny előtt, ez meg is látszott a teljesítményén. Ennél sokkal többre képes.

Ez a verseny nem csak a vitorlázó tudásról szólt, hanem az idegek és a tűrőképesség csatájáról is. Ebben jól vizsgázott a csapat!!!

Gratulálok a fiataloknak az értékes helyezésekhez, és eredményekhez!

Eredmények:  http://spartacus.hu/6344/

Csomesz