fbpx

Sportpszichológiai kisokos I. rész

Cserép Csongor pszichológus 1995 óta a Balatonfüredi Yacht Club tagja. Az elmúlt években élsportolók pszichés-mentális felkészítésével foglalkozik.

Bátyjával, Csabával jelenleg is versenyez 49er hajóosztályban. Vura Mártával, az ország legismertebb sportpszichológusával közösen készítette fel Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot a Mount Everest Expedícióra, emellett több olimpikon és magyar válogatott sportoló sportpszichológiai tanácsadását végezte és végzi a legkülönfélébb sportágakban (pl. vitorlázás, judo, úszás, síelés, kézilabda, futball).

A Balatonfüredi Yacht Club sportolói számára egy sportpszichológiai kisokost állított össze, melyet honlapunkon több részben közlünk.

Minden sportoló klubtagunk bátran keresheti kérdéseivel az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06 30 580 68 98

E-mail: info@pneuma.hu

 


A sportpszichológiai kisokosról

A sportolás közben legnagyobb ellenségünk mindig mi magunk vagyunk, legfőképp a gondolataink. Pszichológiai szempontból a legfontosabb célja a sportolónak az, hogy teljesen az itt-és-mostban tudjon jelen lenni, se ideje, se energiája ne vesszen kárba a múltban elkövetett hibák keltette ideges-stresszes állapot, és a jövőtől való indokolatlan félelmek miatt.

A sportpszichológiai kisokos sorozatában könnyű, gyorsan elsajátítható módszereket adok a sportoló kezébe. Az első pár gyakorlat az ellazulást, elnyugvást tűzi zászlajára. Ezután jönnek majd olyan gyakorlatok, melyek a helytelen belső beszéd korrigálására szolgálnak, majd olyan villám-módszerek, melyeket a mindennapokban nagyon gyorsan, bármilyen helyzetben tudunk alkalmazni.

Az első rész IDE kattintva elérhető.