fbpx

Startol a BYC pénteki Akadémia

Kedves BYC Tagok,

Drága Barátaink!

Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy ezen a pénteken, 2016 június 3.-án, 18.30-kor, útjára indítjuk a „ BYC PÉNTEKI AKADÉMIÁT”.

A BYC PÉNTEKI AKADÉMIA egy 5 alkalomból álló előadás sorozat lesz, amely főleg a vitorlázásról szól majd. Elsődleges célja, hogy olyan közösségi aktivitást teremtsen a BYC klubtagjai, elsősorban a nagyhajósok részére, amelynek keretében a résztvevők segítséget kapnak vitorlázó tudásuk fejlesztésére, szeretett hobbijuk, sportjuk szabályainak,  technikáinak, taktikájának mélyebb megismerésére. Mindezt egy olyan környezetben, olyan formában tehetik, amely lehetőséget ad a tagoknak szabadidejük baráti körben történő, aktív eltöltésére, egymás és „a kikötőlakók” mélyebb megismerésére is.

A BYC PÉNTEKI AKADÉMIÁT az Elnökség felkérésére a  BYC Nagyhajós Bizottsága álmodta meg és szervezi.

Az előadások általában pénteki napokon, a BYC-ben, a klubszobában (vagy kint a füvön) este fél 7 és fél 8 között kerülnek megrendezésre, ami lehetőséget ad a hétvégi kikapcsolódás tartalmas, aktív, de mégis pihentető, élményteli indítására.

Az előadók a BYC azon tagjai lesznek, akik közöttünk élnek, velünk vitorláznak és az adott témákban olyan jártasságot, tudást szereztek, amelyek átadásával segíteni tudják klubtársaik, az érdeklődők gyarapodását, a sorozat céljainak a megvalósulását.

A BYC PÉNTEKI AKADÉMIA időpontjai szorosan kapcsolódnak a JET TRAVEL – QUANTUM SAILS PÉNTEKI TRÉNING időpontjaihoz, ami további lehetőségeket ad résztvevőknek, hogy az elméleti eladásokon kívül gyakorlatban is fejlesszék vitorlázó tudásukat. Hiszen a Pénteki Tréning (amiről itt tudhattok meg még többet és aminek szintén a BYC ad helyet  és segíti a szervezését) egy, J24 hajókkal rendezett, versenykörülmények között zajló edzéssorozat. Ha van rá érdeklődés és akarat, akkor akár oda is aktívan becsatlakozhatnak tagjaink, de erről majd később.

A BYC PÉNTEKI AKADÉMIA tervezett időpontjai, témái és előadói

 • 2016 június 3. péntek 18.30 – 19.30
  • Rajt, rajtolás szabályai
  • előadók: Böröcz Bence és Cserép Csaba
 • 2016 július 8. péntek 18.30 – 19.30
  • Hajófelkészítés / csapat összeállítás, csapatmunka
  • Varga Lajos és Hercsel Erik
 • 2016 augusztus 12. péntek 18.30 – 19.30
  • Vitorlák, vitorla állítások / Edzés
  • Rauschenberger Mikulás Miklós és Barát Gábor
 • 2016 augusztus 19. vagy 20. BYC CSALÁDI KLUBHÉTVÉGE keretében, később meghatározott időpontban. Ennek keretében NAGYHAJÓS KLUB-VERSENY is lesz.
  • Vitorlázás versenyszabályai
  • Böröcz Bence (World Sailing nemzetközi versenybíró)
 • 2016 szeptember 16. péntek 18.30 – 19.30
  • Stratégia és taktika
  • Rauschenberger Mikulás Miklós és Varga Lajos

(a szervezők a témák, az előadók és az időpontok változtatásának a jogát fenntartják 🙂  )

Terveink szerint az előadások szigorú forgatókönyv alapján, pontos időbeosztással mennek majd, azok 4 blokkból fognak állni, rövid konzultáció lehetőségével, majd  19.30 után (ha a téma, az előadók és a résztvevők is igénylik)  tovább lehet beszélgetni – hideg sörrel vagy friss, gyöngyöző fröccsel a kézben, akár egy kellemes vacsora elfogyasztása közben az adott témáról, vagy bármely másról.

Még számtalan ötletünk van, tervezünk vetítéseket, esettanulmányokat, egyéb élménybeszámolókat. Tehát ez még csak a kezdet!

A BYC AKADÉMIA klubtagjaink számára ingyenes, azon bárki részt vehet, előzetes bejelentés sem feltétel, de nagyban segíti a szervezést! Ezért kérjük, hogy lehetőségeitek szerint küldjetek egy jelet a byc@byc.hu –ra, vagy Pfaff Anikónak jelezzétek részvételi szándékotokat! Nem kell minden előadáson részt venni, lehet csak akkor jönni, amikor számotokra érdekes téma van, vagy amikor ráértek.

A programokon az lesz a cél, hogy mindenki kaphasson számára használható, értékes információkat. Azt szeretnénk, hogy a BYC PÉNTEKI AKADÉMIA hozzájáruljon ahhoz, hogy aki eddig egyáltalán nem versenyzett, csak nyaralni járt a hajójára, az elinduljon, el tudjon indulni egy-egy túra versenyen, aki eddig csak a Kékszalagra vagy a Pünkösdi Regattára ment el, az kedvet és tudást kapjon több versenyzésre, és akik már félprofi amatőrökként versenyeztek eddig, azoknak is tudjunk hasznos tudást átadni!

A BYC egy VITORLÁS KLUB! Talán a legjobb, de nekünk biztosan a legjobb! Tegyünk érte, hogy az eredményeken kívül a közösség értékében is egyértelműen az legyen!

Ne feledjétek, hogy a „Homokozónkat mi építjük saját magunknak!”

Olyan Klubunk és olyan közösségünk lesz, amilyet csinálunk magunknak!

Ötleteket, véleményeket szívesen fogadunk!

Boldog vitorlázást!

A BYC NAGYHAJÓS BIZOTTSÁGA