fbpx

Subaru Nagydíj – Füred Kupa One Design verseny – Németh István Emlékverseny

20130907_BYC_0173 2013. szeptember 07-08-án került megrendezésre a Balatonfüredi Yacht Club által a hagyományos Füred Kupa, amely a One Design Osztály utolsó állomása is, valamint Németh István legendás vitorlázó előtti tisztelgés is volt egyben. Igazi indián nyár fogadta a Füred Kupa résztvevőit, mely idén először viselte a Subaru Nagydíj nevet is. A két napos megmérettetésen összesen 47 hajó állt rajthoz: 3 Asso99, 10 Melges24, 8 Elliott 770, 8 Scholtz 22, 15 J24 és 3 Dragon mérte össze tudását.

A szombati napi 10 órás rajtkor 50-55 fokról fújó, 2-2,5m/s-os szél a 3. futamra 20 fokra fordult és 1m/s-ra csökkent. Az Igali Csilla vezette rendezőség a Dragon hajóosztály kivételével 3 – 2 teljes és 1 rövidített, a Dragonoknak 2 – futamot bonyolított le az első nap.

Vasárnap is kellemesen napsütéses, az előző naphoz hasonló körülmények között hajózott ki a mezőny a BYC kikötőjéből. A 10 órai rajtnál az előző napi 50-55 fokról fújó, 2,5-3 m/s-os szélben rajtolt el a 6 hajóosztály. A szél irányát és erejét tekintve azonban nem volt kitartó, nem könnyű feladatot adva ezzel a rendezőségnek: 5 fokról lengedező, 1-1,5m/s szél fogadta a versenyzőket az első futam után. A rendezőség a leálló és elpörgő szél miatt halasztást rendelt el, és a déli part közelében felerősödő szélben bízva Siófok közelébe vitte a mezőnyt további 1 futam lebonyolítása reményében. Azonban az ismét elpörgő és leálló szél, valamint a 2 órás utolsó rajt limitidő miatt a verseny befejezésre került, így összeségében a Dragon hajóosztály számára 3, a többieknek pedig 4 futam alapján hirdettek eredményt.

Az Assoknál a Detre Szabolcs kormányozta INFLADEUS, a Melgeseknél a VIRUS (kormányos Gémesi Gyula), az Elliott 770 közül Fischer Dezső vezette NOMÁD, a Scholtzoknál METÁLKA (Majosorr Bea kormányossal), a J24 közül a Liteky Farkas – LITKEY SAILS hajója, míg a Dragonok közül NEMCSEK (kormányos: Tóth Zsolt) végzett az élen (akik egyben elnyerték a Németh István vándorserleget is.)

Gratulálunk Mindenkinek!

Részletes eredménylista a csatolmányban, a verseny képei a BYC galériában és a Facebook oldalán találhatóak.

Subaru Nagydíj – Füred Kupa One Design verseny – Németh István Emlékverseny végeredmény