fbpx

Süllő Kupán jártak Feva versenyzőink

A 2018-as szezon Nádas Kupa Sorozat utolsó állomásán, a Süllő Kupán kiválóan szerepeltek a Balatonfüredi Yacht Club RS FEVA hajóosztály versenyzői. A Nádas Kupa célkitűzése, hogy a kezdő szintű versenyzők megismerkedhessenek a versenyvitorlázás alapjaival és megfelelő tapasztalatot szerezve tovább léphessenek a képzeletbeli ranglétrán egyéb ifjúsági hajóosztályokba, ahol kamatoztatni tudják a megszerzett tudásukat.

 

RS FEVA osztályban 4 hajóval indultunk a versenyen:

HUN 6048: Korbuly Sarolta – Nagy Csenge (3. helyezett)

HUN 6058: Máhl József – Kertész Lóránd (5. helyezett)

HUN 1: Lávich Anna – Madár Péter (6. helyezett)

HUN 6249: Rácz Márton – Szabó Ádám (7. helyezett, FUTAMGYŐZELEMMEL !!!)

A viharos körülmények miatt parti halasztással kezdődött a verseny (23-25 csomós alapszél, helyenként 30 csomós széllökésekkel), de amint mérséklődött a szél vízre szálltunk és négy sikeres futammal zártuk az első napot. A második napot ismét halasztással kezdtük, de jelen esetben nem a viharos szél, hanem a szélcsend miatt. Az időjárás végezetül kedvezően alakult, megélénkült a szél és két futamot sikerült megrendezni, amelyek közül az elsőt Rácz Márton – Szabó Ádám párosunk megnyert.

Köszönjük az MVM SE-nek, Sipos Máténak és csapatának a színvonalas rendezést!

Kugler Tamás

 

Saci és Csenge egy hatodik helyezéssel indítottak, majd a második és harmadik futamban egyre jobban felvették a ritmust és mindkét futamban a harmadik helyen értek célba. A negyedik futamra sajnos elfáradtak, amely a hatodik helyre volt elegendő. A második nap már nem hibáztak, a futamok előtt megbeszélt taktikát fegyelmezetten végrehajtották, amelynek köszönhetően a bronzéremig jutottak.

Lávich Anna – Madár Péter egységünk az idén először indultak együtt versenyen, de ez egyáltalán nem látszódott a teljesítményükön. Nagyon higgadt és taktikus vitorlázással, egyenletes teljesítménnyel zárták az első napot. Futameredményeik: 4, 5, 4, 5. A vasárnapi napot nagy nyomás alatt kezdték, hiszen pontegyenlőséggel a harmadik helyen voltak az első napot követően. Az utolsó futamokra sajnos elfáradtak, de addig nagyon szépen vitorláztak.

Máhl József – Kertész Lóránd párosunk szintén erre a versenyre ültek össze, de ennek ellenére hamar felvették a versenyt a többiekkel és futamról futamra jobb teljesítményt nyújtottak. Jozsónak és Lórinak nem volt probléma a nagy szél, a mezőnyben mindig először húzták fel a blisztert, hogy javítsanak a pozíciójukon. Az ötödik futamban negyedik helyen értek célba, amelynek köszönhetően szoros küzdelem alakult ki a középmezőnyben. A hatodik futamban Jozsóék mindent feltettek egy lapra és megpróbáltak elsőként elrajtolni, ami sajnos nem sikerült, mert elszámolták magukat és elvitték a rajtbóját. Ettől függetlenül büszkék lehetnek az eredményükre, és ha összejön az utolsó rajt, akkor biztosan előkelőbb helyen zárták volna a versenyt.

Rácz Márton – Szabó Ádám egy hetedik helyezéssel kezdték a versenyt, majd egyből javítottak a második futamban és a negyedik helyen értek célba. Marci és Ádám nagyon jól kezelték a hajót, erős szélben is gond nélkül felhúzták a blisztert a bőszeles szakaszokban és minden szélviszonyban magabiztosan közlekedtek. Taktikailag sajnos nem mindig a legjobb döntéseket hozták és ezért többször nem kerültek a legjobb hat hajó közé. A második nap első futamában Marcika és Ádám eddigi pályafutásuk első futamgyőzelmét ünnepelhették! Gratulálunk a szép teljesítményhez!