fbpx

Szamódy Tamás a top5-ben az International WASZP Games-en

Klubtagunk, Szamódy Tamás (Totó) a világ másik végére utazott, hogy részt vegyen az International WASZP Games versenyén, ahonnan fantasztikus eredménnyel és egy futamgyőzelemmel távozott. Totó bemelegítésként az ausztrál bajnokságon is megmérette magát.

Az International Waszp Games elő-rendezvénye,  az ausztrál bajnokság remek lehetőséget nyújtott a versenyzőknek, hogy megismerkedjenek a pályával és a helyi adottságokkal. A második Ausztrál Bajnokságon 54 hajó versenyzett 12-18 csomós délnyugati szélben. Totó, itt a 7. helyet csípte meg.

Az igazi megmérettetés azonban csak ezután jött: az International Waszp Games-en egy hét alatt 12 futamot rendeztek. A szervezők utólag így értékelték a versenyt:

„Mindig nagy reményekkel állunk a versenyek elé, de a 2019-es WASZP Games túlszárnyalta mindenki elvárásait. Volt dráma, nevetés (…). Ez a verseny történelemkönyvekbe való!”

Totó egy futamgyőzelmet is bezsebelt az 5. versenynapon. A nap végén rövid interjút is adott:

2019 WASZP Games – Day 5

ALL to play for after an EPIC day of sailing!Rory Hunter and Buck Hunter (Tom Trotman) are locked in battle whilst Alexander Dahl Høgheim chases hard in thirdBrad Devine might be having some words with Henrik Haaland after some close quarters racing going into the bottom mark. Watch the drone footage and tell us who you think was in the wrong!!Video by Hartas Productions

Gepostet von WASZP Games am Sonntag, 27. Januar 2019

 

A top10-es mezőnyben 7 különböző nemzet versenyzője foglalt helyet, így valóban nagyon izgalmas nemzetközi regattát sikerült lebonyolítani. Totó remek eredménnyel, abszolút 5. helyen fejezte be a versenyt a 65 fős mezőnyben. Az eredmény alapján Tamás a 3. európai versenyző az aranyérmes Rory Hunter (GBR) és a bronzérmes Alexander Dahl Høgheim (NOR) után.

 

Szívből gratulálunk, Totó!

Eredmény