fbpx

Szamódy Tamás – Előd Boton győzelme, Cserép testvérek második helyezése a 49’er GP keszthelyi fordulóján

49er_0

Szamódy Tamás és Előd Botond győzelmével zárult a 49er Grand Prix harmadik regattája Keszthelyen a Phoenix Marinában. Első ízben látogatott el a 49er mezőny Keszthelyre, ahol a Phoenix Marina kikötőben tartotta június 23-24. között versenysorozatának harmadik regattáját.

A nyitó napon kiváló erősségű, ám igen trükkös, forgolódó északias szélben négy futamot sikerült megrendezni, ahol elsősorban a Cserép testvérek, Csaba és Csongor jeleskedtek, s zárták az élen a napot Hamrák Péter és Gerlist Attila, Szamódy Tamás és Előd Botond, valamint a Brencsán testvérek, Dávid és Ábel előtt. Az első helyezett páros ugyan négy pontos előnnyel várhatta a második versenynapot, ám a második és harmadikat csupán egyetlen pont választotta el, míg a dobogó harmadik fokán állomásozó páros pontazonossággal nyitotta a napot a negyedik helyezettel.

Vasárnap azonban az égiek nem igazán voltak a mezőnnyel és a rendezőséggel, ugyanis kora reggel szélcsend fogadta a versenyzőket, ami kilenc-fél tíz körül pár órácskára keleti irányból megélénkült, s egyetlen futam megtartásához bizonyult elegendőnek. A befutást követően azonban teljes mértékben kisimult a víz, így további futamokra már nem kerülhetett sor. A vasárnapi futam győzelmét Szamódy Tamás és Előd Botond szerezte meg Ignácz Károly és Gereben Mátyás, valamint Kun Dávid és Szalontai Bence újonc kettős előtt. A lee bójánál elkövetett szabálytalansága miatt Ignáczék óvást adtak be Szamódyék ellen, amit azonban az óvási bizottság elutasított, így a végső győzelmet az utolsó futam győztes párosa szerzett meg Cserép Csongor és Csaba előtt, míg a bronzérem ezúttal Hamrák Péteré és Gerlits Attiláé lett, akik pontazonossággal zárták a regattát Cserépékkel.

A következő fordulóra július közepén, Balatonfüreden kerül sor.

  1. Szamódy Tamás – Előd Botond (BYC) 9 pont
  2. Cserép Csongor – Cserép Csaba (BYC) 10 pont
  3. Hamrák Péter – Gerlits Attila 10 pont

Gratulálunk!

További képek a galériában

Forrás: Eszes Bernadett – Porthole