fbpx

Szamódy Tamás – Totó másfél hetes európai körútja

Másfél hetes európai körutat zártam le előző vasárnap. Spanyolországban kezdődött a program, kifelé úton a Garda-tónál töltöttem egy éjszakát és reggel összegyűjtöttem a csere alkatrészeket a töröttek helyett.

Santanderben volt a verseny 11 indulóval. Pénteken még kicsit kókadt voltam, mert előző napi 19 órás vezetést nem sikerült kipihenni. Összesen 7 futamot rendeztek mindenféle szélben. Érdekesség a helyi spanyol mezőnyről, hogy páran korábban molyoztak, de elegük lett a nagy költségekből, ezért átültek Waszpba. A mezőny 90% -a befutott egy percen belül, látszik rajtuk, hogy sokat vitorláznak. Második lettem, amire büszke lehetek, bár nem nagyon sikerült elcsípnem a győztest a futamokban. Ő Diego Botin lett, aki többek közt a spanyolok legjobb 49erese.

Svájcban folytatódott a túrám az SSL edzőtáborával. Neuchatel tavon két magyar csapat gyakorolt egymást fejlesztve, átalakított RC 44-eseken. Az egyik csapat kapitánya Majtényi Szabolcs, a másiké Goszleth Marcell volt.

Innen, már csak pár órát kellett autóznom a Garda-tóhoz. Malcesineben rendezték a méltán híres Foiling Weeket. Itt találkozhattunk a legújabb molyokkal mint a Bieker és a Manta. Valamint olyan szupersztárokkal mint Tom Slingsby vagy Francesco Bruni.

A Waszp ugyan One design hajóosztály, ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy a szint versenyről versenyre nő. Egy holland 18 éves „hurkagyurka” nyert, akit két éve még alig láttam. Munka Marci 10. lett magabiztos vitorlázással, én 16. nem segített az eredményen a három korai rajt és egy lekésett futam technikai malőr miatt. Demjén Olivér nagyon ügyes volt, 8. helyen állt a gyengébb szeles nap után. Később hátracsúszott a 17-dikre. Gémesi Gyuszi 28. helyen végzett. Pár hét múlva jön az Eb, megint a Gardán.