fbpx

Számok – Balatonfüred Városért kitüntetést kapott a BYC

Fured_800_2 (1)A víz alatt eltölteni több mint egy percet, már nagy idő. Ha az agyunk ennyi ideig nem kap vért, már maradandó károsodást szenved. Fél órát várni a randevún a kedvesre, már bosszantó. Ha késik két hónapot az olasz csempe, az normális. Ám kilenc hónap alatt kifejlődik egy emberi élet. Negyven év alatt az emberek jelentős része elvégzi iskoláit, családot alapít, gyermeket nevel, egzisztenciát teremt.  Több száz év alatt települések jönnek létre és tűnnek el a térképről.

Makacs dolgok ezek a számok. Hasonló gondolatok futották kobakomon, miközben a Balatonfüred Városi Képviselő-testület ünnepi ülésén vettem részt 2011. április 8.-án a Kisfaludy Galériában. Böröcz István ügyvezető sporttársammal voltunk hivatalosak az ünnepségre, melyet Balatonfüred várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából rendeztek. Ezen a napon ünnepeltük a 800 éves évfordulót is, hiszen 1211-ben II. András király volt az, aki összeíratta a tihanyi apátság birtokait, és itt került először írásban megemlítésre Füred. Szép ünnepség volt, olykor komoly érzelmeket megmozgató fellépőkkel, mondatokkal. A polgármesteri köszöntőt követően Díszpolgárok avatására került sor, majd Balatonfüred Városért díjak kerület kiosztásra.

Fured_800_3Ez volt az a pillanat, amikor hevesebben dobogott a szívem, mint korábban. A Balatonfüredi Yacht Club „Balatonfüred Városért” kitüntetést kapta, melyet személyem vehetett át. Simon Szilvia csengő hangon és nagyon alaposan méltatta egyesületünk eredményeit, amitől – be kell vallanom – büszkeség lett úrrá lelkemen. Talán ennek is köszönhető, hogy túl sok mindent nem tudtam kinyögni, amikor Bóka István polgármester úr átadta az oklevelet és az érmeket – gondolom mással is fordult már elő, hogy el-el csuklott a hangja, örömében. Lányos zavaromban kajla mozdulatokkal repültem vissza a helyemre István mellé, aki jól nevelt módon, ügyvezetői visszafogottsággal kezelte koordinálatlan végtagjaim felé irányuló közeledését.

Miután túlélte ölelő örömömet, sikerült megköszönnöm neki is az elismerést. Hiszen jó ha ő is, és ti is tudjátok – bár nekem adták át, ez igazából nekünk, nektek, az egyesületnek, a sportolóinknak, a szülőknek szóló dicséret! Hiszen az ÜGY közös amit szolgálunk. Az út amin haladunk rögös, sok esetben elviselhetetlen, de évek óta szépen szorgalmasan jutunk előre rajta. És én nagyon hálás vagyok érte nektek, és igyekszem jómagam és az elnökség nevében is megszolgálni a bizalmat.

Az ünnepség záró elemeként színes zenés, verses program elemek közé ékelődve a testvérvárosok képviselői köszöntötték a szülinapos Balatonfüredet, majd egy szerény állófogadásra benéztek az megjelentek az Anna Grand Hotel éttermébe.  Sok ilyen remek szülinapot kívánok a városnak és egyesületünknek – a számok bűvöletében.

Rozsda