fbpx

Számukra ismeretlen vizekre tévedtek lasereseink!

Nagy Bendegúz és Szokody Olivér a laseres sikereik mellett kalóz osztályban is megmérettették magukat a hétvégén rendezett Kalóz Junior Országos Bajnokságon.

A srácok nagyon komolyan vették a felkészülést. A laseres edzések mellett, készültek a versenyre. „Sajnos” az edzéseken 10-13 csomós szél fújt, aminek sok hasznát nem vették a verseny alatt.

 

A három nap alatt 4 futamot sikerült megrendezni. Az első napon délután egy gyenge szeles futammal kezdődött a verseny, 5. helyezéssel nyitottak a srácok. Már ekkor látszott, hogy a 2-4 csomós szélben a bőszeles szakaszok nem lesznek az erősségeik. Bíztunk benne, hogy a többi napon erősebb szélben zajlanak majd a futamok.

Sajnos, a következő három futamban sem fújt 4 csomónál erősebb szél. A fiúk mindent megtettek, és a cirkáló szakaszokban rendre remekül teljesítettek, de a bőszelek most sem sikerültek igazán jól.

Egyszemélyes hajó után nem egyszerű átállni egy teljesen más stílust igénylő spinakkeres hajóra.

Szerintem kihozták a maximumot ebben a szélerőben magukból, és az eredmény mellett egy közös élménnyel lettek gazdagabbak mindketten.

Az összetett listán a harmadik helyen végeztek, a junior mezőnyben a dobogó második fokára állhattak fel.

Gratulálok az eredményhez!

Szeretnénk megköszönni a  támogatást Makai Lacinak, akitől a hajót kapták a fiúk és Varjas Sándornak, Szuszunak akitől a vitorlák érkeztek. Segítségük nélkül nem jöhetett volna létre az a remek eredmény!

Csomesz