fbpx

Szélben gazdag kalózos hétvége

BYC-es kalózaink nyerték a hétvégi ranglistaversenyt. A Varjas Sándor – Kutassy László páros 4 pont előnnyel végzett az élen a 6 egységet felsorakoztató mezőnyben. Gratulálunk!

A Magyar Vitorlás Szövetség tudósítása:

A hétvégén a Balatonfüred előtti vízterületen zajlott a Kalóz hajóosztály hagyományos ranglistaversenye. A rendezők, az Atomerőmű Sportegyesület, a VISE és a helyszín, a Koloska Marina ismét jó házigazdának és vendéglátónak bizonyult.

Az egész hétvégére jellemző erős, olykor viharos lökésekkel kísért szél a versenyzőket és a technikát egyaránt próbára tette.

Szombaton a 14-15 csomós alapszél 20 csomó körüli ráfújásokkal borzolta a tavat, ebben az időben közel 20 egység vállalta a versenyt és állt rajthoz, teljesített 3 futamot.

Vasárnap a reggeli 20 csomó körüli alapszélben halasztással kezdődött a nap, majd a dél körüli gyengülést kihasználva, vízre szállt a “kemény mag”, de a szél új erőre kapott és a rajt idejére már a 21-22 csomós alapot 25-27 csomós ráfújások erősítették. A rendezők ebben az időben úgy döntöttek, felesleges feszegetni a határokat.

Végeredmény, a szombati 3 futam alapján

1. HUN 8 Varjas Sándor – Kutassy László BYC 9 pont
2. HUN 7 Nyeste Gábor – Berki Győző ASE, JVSE 13 pont
3. HUN 624 Gmeiner István – Kő Tamás Soproni Építők 13 pont
4. HUN 1 Mohos Gábor – Molnár Veronika BS.Fűzfő VK. 15 pont
5. HUN 205 Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs Vízügyi SC 16 pont
6. Szentpéteri Ádám – Hegymegi Csaba TVSK, Videoton 16 pont