fbpx

Szélcsenddel és parton várakozással kezdődött a 2010. évi Többtestű Országos Bajnokság harmadik versenynapja.

day_3A versenyzők barkácsmunkája azonban nem tartott sokáig, mert kevéssel 11 óra előtt keleties szél kezdett lengedezni. Ismerve az eheti időjárási viszonyokat a rendezőség azonnal megragadta az alkalmat egy próbálkozásra.

A résztvevők gyorsan, fegyelmezetten vitorláztak a pályára, így még időben megtörtént a rajt, és éppen kitartott az egyre gyengülő szél a kétkörös futam végéig. A nap további részében folytatódott a parti halasztás, majd a feszített víztükröt látva, a rendezők délután 5 órakor holnapra halasztottak. A rendező Balatonfüredi Yacht Club, a Katamarán SE és a verseny támogatói jóvoltából a versenyzők este közösségi programon vehettek részt, ahol marhapörkölt került az asztalra.

A mai éles küzdelemben a Formula 18-asok között újra a Várady Szabó János – Petheő Tamás (BYC) páros diadalmaskodott, a nyílt osztály viadalát pedig a tegnapi futamhoz hasonlóan a Szaniszló Péter – Székely András (Katamarán SE) duó nyerte. Ezzel az élen állók már két futamgyőzelmet tudhatnak magukénak, és meghatározó előnnyel várják a folytatást. A rendezők előtt pedig továbbra is áll a nagy feladat, hogy ilyen szélsőséges körülmények között érvényes bajnokságot rendezzenek, amelyhez legalább négy futam szükséges.

 

B.B.