fbpx

Szélcsendes sikerek

Lackó Dávid ezüst, Bodnár Hanna ezüst, Lackó Sára (Sasi) bronz és Carra Chiara is bronzérmet nyert az évadzáró ranglista versenyen. Hagyományosan Balatonfűzfőn zártuk a hazai Optimistes versenyszezont. Szuper nyárias idő, de sajnos szélcsend jellemezte a hétvégét, így két nap halasztás után csak vasárnap sikerül két futamot rendezni. Persze remekül megy a foci, a tengó, a röpi és pontszerző játék, de mi vitorlázni mentünk, azonban csak az őszi Balaton tükörsima vize várt minket. Szerencsére vasárnap dél körül el tudott rajtolni a bő 100 fős mezőny, két csoportban a kellemes DK-i szélben.

Olivér és Dávid jó rajttal hamar az élre tört és végig ott vitorlázva 2. és 3. helyen futottak be. Sasi és Zsemle Ádi teljesített még szépen az első futamban és 11., valamint 10. helyen futottak be. A többiek halványabban kezdtek, bár nem volt könnyű dolguk a trükkös szélben. A második futamban Dávid újra nagyot ment és negyedikként fejezte be a futamot, ezzel megszerezve az összetett 4. helyet és az ifi ezüstérmet. Olivér szintén az élbolyban vitorlázott és kilencediknek futott be, így a 7. helyen végzet, 5. ifiként. Hanna és Chiara vitorlázott még a futamban top5-ben, 3. és 7. helyen végezve és megszerezve a serdülő lány ezüstöt, valamint az ifi lány bronzot. Sára a serdülő lányok között a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Jól vitorlázott még Zsemle Ádi is, aki hozta a 11. helyét és összetettben 16. helyen végzett, 6. serdülőként.

Köszönjük az idei szurkolást, itthon idén már nem versenyzünk, nekivágunk a következő szezonra való felkészülésnek egy kis pihi után.

Hajrá BYC!

Zsófi, Bence