fbpx

Szép kezdés, peches befejezés az 50. Trofeón

A múlt héten a Vadnai testvérekért szorítottunk, akik az európai versenyszezon első nagy regattáján, az 50. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia IBEROSTAR versenyén küzdöttek Palma de Mallorcán.

A verseny első napjai fantasztikusan indultak, a fiúk sorra hozták a futamgyőzelmeket: Benjamin az első napon, Jonatán a másodikon ért be a mezőny élén.

„Nagyon sok vízi halasztás után jött a meg az instabil 10 csomós termik. Nagyjából 20 fokokat lengett és végig balról frissült. Az első futamban tartottam is magam ehhez, de a másodikban ahogy ment le a nap, már a jobb oldal felé kacsingattam, ami nagy hiba volt. Nagyon jó sebességgel közlekedek minden szakaszban. Érzem, hogy sokkal jobban mozgok a mezőnyben mint fél éve a japán világ kupán” – foglalta össze Benjamin az első nap történéseit a HUNSAIL.hu-nak.

Az első versenynap eredményei: Benji: 1., 26., Joni: 32., 22., 

Jonatán pedig így látta győzelmét a második versenynapon: „Végre sikerült elrajtolnom normálisan, lúvból indítottam, lerohantam pár hajót alattam és onnan átmentem majdnem már a bal oldalra, hogy fogjam a mezőnyt, meg pozitív is volt, de jobbról elcsúsztak néhányan. Ötödiknek értem fel, 4. voltam raumban, a hátszél bójánál már vezettem. Onnan pedig mezőnyfogás volt” – vázolta Jonatán a győzelmet.” (hunsail.hu)

A második versenynap eredményei: Benji: 10., 12., Joni: 30., 1.

A harmadik napon Jonatán hatalmasat, 28 helyet ugrott előre, így a 33. helyen állt. Joni szerdán két 16. helyezést ért el, míg testvére Benjamin a 30. és a 38. helyeken futott célba és ezzel a 30. helyről várhatta a folytatást, amely elég pechesre sikerült.

A Trofeo vége felé Benjire nem mosolygott rá a szerencse: két DNC-vel zárta az utolsó előtti versenynapot, a 8. futamban sárga lapot kapott, aztán vitorlaszakadás hátráltatta. Így a tavalyi 23. helyhez képest, most 35. helyen zárta a versenyt. Jonatán a tavalyi eredményéhez (69.) képest óriásit lépett előre, idén a 31. helyen végzett.

Benjamin és Jonatán a verseny tapasztalatait hamarosan kamatoztathatja a következő megmérettetésen, amely a genovai világkupa lesz, április 13-19. között. Szurkolunk a fiúknak és ezúton is gratulálunk az elért eredményekhez!

Részletes eredmények

fotók: ©Pedro Martinez/SAILING ENERGY/50th Trofeo Princesa Sofia Iberostar