fbpx

Szezonzárás az Optimist csapatoknál

A 2020. év és a COVID-19 járvány szinte mindegyik utánpótlás osztályunknál az éves program többszöri módosítását igényelte, amely alól az Optimist csapataink sem voltak kivételek. Elmaradtak a kora tavaszi és őszi, a hazai vizes időszakot meghosszabbító nemzetközi edzések vagy versenyek, így átszerveztük programjainkat a hazai lehetőségekhez mérten, és tartottuk meg közös edzőtáborunkat (október 26 – 29. között) az A, B, és C csapataink részvételével.

A közös BYC OP edzőtáborunkat, ahol 21 versenyző vett részt itt a hazai pályán, a BYC – ben szerveztük. A cél a szokásos technikai rutin gyakorlatok mellett a csapatversenyzés elemeinek megtanulása és gyakorlása volt. A technikai edzések után vegyes csapatokat alakítottunk ki, ahol a nemzetközi tapasztalattal is rendelkező A csapat tagok mellett a csak kevés hazai csapatversenyzésben szerzett tapasztalattal bíró B csapat és a kevés tapasztalattal rendelkező C csapat tagok alkották a vegyes csapatokat.

Óriási hangulat uralkodott a közös összetételű, de azonos kihívású együtteseknél, ahol a tapasztaltabb kapitányok szenvedélyesen és folyamatos tanácsokkal irányították a velük együtt versenyző és még ezt a versenyzési formát nem ismerő társaikat. A versenyhez az időjárás ideális körülményeket (8 – 15 csomós K-i szelet) biztosított, így a megtartott két forduló után az alábbi eredmények születtek:

  1. Fehér Szonja, Dávoti Tamara, Márton András, Székely Dalma
  2. Petheő Panni, Bartos Betti, Laczkó Tóth Viki, Junkert Barni
  3. Pintér Kristóf, Kókai Vilmos, Matics Flóra, Németh Nati
  4. Dávoti Gréta, Varga András, Csomai Bálint, Székely Dávid

Az őszi és egyben a 2020. évet lezáró edzőtábort egy ugyancsak közös bringa túrával zártuk, ahol szintén a három Optimist csapat és edzőik vettek részt. A 30 km-es túra végén az éhes csapatokat a csepergő eső, és a szülők által szervezett közös barbecue-parti várta a Koloska-völgyben. Ez a közös szervezés tovább segítette a BYC utánpótlás bázisát alkotó Optimistes csapatok összetartását és a közösségi szellemét.

Köszönjük a szülők szervezését és munkáját ezen a jó hangulatú és igazán a jó közösséget formáló rendezvényünkön!

Az OP csapatok vízi edzései még folytatódnak, ameddig az időjárás lehetővé teszi a vízi munkát: kedd, csütörtök 14:00 – 17:00 óra között, valamint az Iskola program kezdő csapata részére hétfő, szerdai napokon 14:00 – 17:00 óra között. A hétvégi edzéseket november 15 – ig tervezzük, amelyeket természetesen az időjárás függvényében továbbra is az OP csapatok edzői szerveznek, és arról a híreket továbbítják a versenyzők felé.

Giba beszámolója, Zsófi és Vitya fotóival