fbpx

Szombaton kezdődik a High Performance Grand Prix

Április 29-én kezdődik a Balatonfüredi Yacht Club 2023-as versenyszezonja, amelyet idén kivételesen ifjúsági versennyel nyitunk. A High Performance Grand Prix elnevezésű regatta magában foglalja, hogy a legdinamikusabb és legakrobatikusabb hajóosztályok versenyeznek egy pályán a három nap alatt. 49er, 49erFX, 29er és az idei évtől osztályként vitorlázó Nacra 15-ös versenyzőket várjuk. Az előnevezések szerint a 29er és a Nacra 15 hajóosztályoknak tudjuk megrendezni a versenyt. A háromnapos (április 29-május 1.) verseny alatt tíz futamot tervez a versenyrendezőség. A Grand Prix második napján a versenyzőket tészta partival várjuk a futamok után.

Az idei évtől a BYC a Racing Rules of Sailing platformját használja a versenyek hivatalos hirdetőtáblájának, ezzel is egyszerűsítve a versenyirodával való kommunikációt, hiszen bárhonnan internetkapcsolat segítségével könnyen információt szerezhetnek az aktuális bejegyzésekről. Továbbá elősegíti a BYC fenntarthatósági célkitűzéseit, hogy csökkentsük versenyeinken a papíralapú dokumentációt.

A Grand Prix nevezési ajándékait a Monautix Kft. által a Balatonfüredi Yacht Club biztosítja a résztvevők számára. Az értékes pódium ajándékokat pedig a Rooster Sailing Ltd., a Tigris Bisztró és Reggeliző, valamint a Fehérvári Optika támogatja a versenyt.

Helyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) emeleti klubszobájában működő versenyirodán lesz lehetőség 2023. április 28-án 18:00-20:00 óra között.

A GP hivatalos weboldala ITT található.

Folyamatosan frissülő információk olvashatók a Facebook eseményben.