fbpx

Szoros küzdelem az utolsó előtti versenynapon

A J/24 – Melges 24 nyílt OB harmadik versenynapján a tervezett rajtidőben indultak a futamok mindkét osztályban. A várható szoros küzdelem alakult ki az élenálló egységek között, a tegnapi nappal megegyező dél- délnyugati írányú és erejű 8-10 csomós szélben.

img_3754

A sikeres első futam után a bajnokság hetedik futamát indította a rendező amelyben a körülmények az első szakaszban már megváltoztak ezért a második palyaszakaszt már rövidíteni kellett, hogy a tervezett 60 -75 perces futamidőt tartani lehessen. A befutó szakaszt a szél fokozatos csökkenése mitatt tovább rövidítette a rendező csapat, ezzel a Melges24 osztálynak sikerült egy gyenge szeles de érvényes futamot befutattni. Sajnos a lassabb és később rajtoló J24 osztály esetében ez nem sikerült, mert a befutó szakaszban a szél hirtelen elfogyott, így a futamot érvényteleníteni kellett.

Az óvási bizottságnak a mai napon sem volt feladata a parton, köszönhetően a fegyelmezetten a fair play szabályai szerint vitorlázó sportembereknek.

A szélcsend miatt a mezőny parton töltötte a délután és a versenyrendező 16.15-kor a másnapra halasztás mellett döntött.

img_3925

Bízunk benne, hogy holnap a tervezett időben szállhatnak vízre a hajók és a délután 14.00 limitidőig remélhetőleg további futamok megrendezésére lesz lehetőség.

melges24_eredmeny_7futam_utan

melges24_vegeredmeny

j24_eremeny_6futam_utan

j24_vegeredmeny

Köszönet a fotókért Kollmann Andrásnak – BYC Facebook oldalon és a Galériában további képek találhatóak.