fbpx

Szuszu beszámolója a 2021. évi Kalóz Országos Bajnokságról

Idén kacifántos úton került a rendezés a Koloska kikötőbe, az ASE-MVM SE együttműködésének köszönhetően. Itt szeretném megköszönni Fluck Bencének az önzetlen segítséget az egész osztálynak!

Az időjárás előrejelzés erős szeles versenyt prognosztizált, amihez Sipi (Sipos Péter) rendező és csapata is kellett, hogy végül meg is valósuljon. A jó döntéseknek hála, 11 futamot sikerült befuttatni, amiből talán 2 volt, ami nem biztos, hogy méltó volt egy Magyar Bajnoksághoz.

A 35 egységet számláló mezőnyben voltak idősek (70 év felettiek) és fiatalok (18 év alattiak) egyaránt. Voltak, akik felborultak, voltak, akik inkább a partról nézték a 20-25 csomó körüli szélben tartott futamokat.

Egy biztos, a 3 erős szeles nap során a Gmeiner-Kő páros olyan kiegyensúlyozott, nyugodt vitorlázást mutatott be, hogy végül az utolsó napi két gyengébb futameredmény is belefért abba, hogy új Bajnokokat avasson az osztály. Ian és Márti a Tőlük megszokott taktikus versenyzést hozták, ami idén a második helyre volt elég. A harmadik hely is sokáig úgy nézett ki, hogy a Fluck-Székely kettősé lesz, de az utolsó napi jó versenyzésünknek köszönhetően le tudtuk dolgozni a 7 pontos hátrányunkat és végül a Bódy-Koleszár kettős előtt lettünk harmadikak. Ötödik lett Bence és Szabi, hatodik Májó és Barna.

Összességében egy szuper bajnokságon vagyunk túl, aminek az elején nem találtuk a ritmust az erős északi szelekben, de nagy szórást sem mutattunk, így nem távolodtunk el az előre kitűzött céloktól sem nagyon, ami a jó hajrának köszönhetően meg is lett!

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

Külön gratula Gmeiner Pista bácsinak! Büszke lehet a „fiaira”!