fbpx

Taroltak a BYC-esek az agárdi Nádas Kupán

Az év utolsó Nádas Kupájára Agárdon került sor, ahol a BYC-esek 10 fővel képviseltették magukat – edzőnk, Viktor beszámolója.

A verseny első napján sajnos nem volt versenyzésre alkalmas idő, így nem volt más választásunk, mint élvezni az YKA és a VVSI telep adta lehetőségeket. Szombaton a rendezőség a versenyt 15:00-kor engedte el véglegesen, ami lehetőséget adott arra, hogy az YKA telepen elszállásolt három csapat, az MVM, a BYC és az YKA vitorlázói jobban megismerjék egymást egy jó ki séta és foci keretében a Gárdonyi Parkerdőben.

A verseny második napjára végre megjött az a szél, amire egész hétvégén vártunk. Az első rajt és érvénytelenített futam után beállt az előrejelzett 10-15 csomós déli, délkeleti szél, amiben sikerült 4 futamot rendezni. A forgolódós szél nem csak az újoncoknak, hanem a tapasztaltabb versenyzőknek is nehéznek bizonyult. A futamokban csak a leginkább kitartó és összeszedett versenyzők tudtak kiegyensúlyozott eredményeket hozni, de a vátozékony szél lehetőséget biztosított azoknak a versenyzőknek is, aki eddig még nem vitorláztak az összetett mezőny elején.

Összességében a hétvége egy hatalmas élmény volt számunkra, hiszen ez volt a C csapat első versenye, ahova utánfutóval kellett utaznunk és ott is kellett aludnunk a verseny helyszínén. Ezúton szeretnénk megköszönni a rengetek segítséget a szülők részéről, hiszen nélkülük ez nem jöhetettt volna létre!

Eredmények:

Pintér Kristóf fehér csoport 1. hely🥇


Dávoti Gréta fehér csoport, lány 2. hely🥈


Kerti Máté fehér csoport 7. hely
Bartos Betti zöld csoport 1. hely

Márton András zöld csoport 2. hely


Török Csanád zöld csoprot 7. hely
Dávoti Tamara zöld csoport 8. hely
Laczkó-Tóth Viki zöld csoport 11. hely
Kovács Áron zöld csoport 12. hely
Sinclair Noelle zöld csoport 22. hely

Gratulálunk versenyzőinknek!