fbpx

Taroltak az osztrákok a 22-es Binnenyolle vitorlás Eb második napján Balatonfüreden

DSC_9759.previewA kontinensviadal második versenynapján három futamot rendeztek. Változó szélviszonyok és osztrák fölény jellemezte a napot. Az első három helyezett az osztrák Gubi, a honfitárs Poell valamint a német Zimmermann egység megtartották dobogós helyezésüket, csupán a sorrend módosult. Sajnos az egyetlen magyar egység továbbra is komoly technikai nehézségekkel küzd, így nem tudtak érvényes futamot vitorlázni, de ugyanígy járt az egyik osztrák csapat is.

A nap korán indult, mivel éjszaka megérkezett a várt hidegfront. Hajnalban több gondos hajótulajdonos jelent meg a hajójánál és ellenőrizte a yollékat. Minden rendben volt, de a szél nem csökkent, ezért parti halasztás mellett döntött a versenyrendezőség.

Dél körül gyengülni kezdett a szél, megérkeztek a felhők és vízre szállt a mezőny. A harmadik futam friss szélben zajlott, ahol két hajónak akadtak gondjai. Az egyik közülük sajnos a magyar egység volt, így ők a további két futamot nem is teljesítették. Az osztrák Niki Schreiber egység is kihagyta a későbbi futamokat. A harmadik futamot Michael Gubi és csapata nyerte meg, második helyen az előző napi összetettet vezető Matthias Poell, harmadiknak Peter Zimmermann futott be.

A negyedik futamban ugyanaz az eredmény született az első három helyezettet illetően. A szél továbbra is kitartott és 2-3,5 m/s-os szélben vitorláztak a hajók.

Az ötödik futamra legyengült a szél és csak rövid vízi halasztás után sikerült elindítani . Itt jellemzőek voltak a nagy szélfordulók és szélerő változások. Ebben a nehéz futamban Matthias Poell nagy nehézségek árán megtartotta első helyét Michael Gubival szemben, a harmadik helyre Manfred Jacob érkezett. Azonban az összetettben két nap után Gubi átvette a vezetést és az eddig vezető Poell a második helyről várja a folytatást.

Az utolsó versenynapon egy  túraverseny vár a mezőnye, ami egy Tihany-kerülőnek felel meg. Ennek a futamnak az eredménye nem lesz kiejthető, és a végelszámolásnál beszámít az eredménybe.

 

BYC

 

Eredmények 5 futam után

Yardstick eredmények 5 futam után