fbpx

Taroltak a BYC-es laseresek az OB-n

Nagyon nagy csapattal  (22 fő) érkeztünk meg a 2017. évi laser országos bajnokságra. Most volt először, hogy mindhárom osztály egy verseny keretein belül döntötte el a bajnoki címek sorsát. 10 db  4.7, 8 radial és 4 standard alkotta a BYC-es különítményt.

A célunk egyértelműen minél több bajnoki helyezés elérése volt. Erre mindhárom osztályban reális esélye volt a csapatnak.

Nem sok szelet ígértek a jósok erre a négy napra, viszont sok napsütést és meleget! Megtréfálta a Balaton ismét őket, mert ha nem is ideális viszonyok között, de minden osztály 10 futamot tudott teljesíteni. Nem volt könnyű dolga a rendezőségnek, de nagyon igyekeztek a vízen és a parton egyaránt!! Sok időt töltöttünk a földvár előtti vízterületen, ami nagyon hosszú napokat eredményezett.

Az első napon kissé álmosan kezdett csapatunk az elég változatos szélben. Az északi és a keleties  szél viaskodott egymással, ami igazán kiszámíthatatlanná tette a vitorlázást.

Zink Leon és Héjja Marci tudott jó eredményeket produkálni ezen a napon.

Az elkövetkező 3 versenynapon már a nyugati medencében földvár előtt versenyzett a mezőny, keleties szelekben. Az ereje nagyon változó volt és az iránya is nehezen volt követhető, emiatt több futamot rövidítettek vagy töröltek.

4.7 osztályban Héjja Marci az utolsó napig jól vitorlázva tartotta magát a 4-5 pozícióban, de sajnos abban a 4 futamban többször is hibázott így meg kellett elégednie a 7 hellyel.

Ebben az osztályban csak látogatóba érkező Bányai Attila viszont remekül hajrázott és kihasználva a számára kedvező viszonyokat az összetett 5. hely mellé a U16 kategória  3. helyét is megszerezte.

Lányaink is beleerősítettek a verseny második felében és nagyon szépen vitorlázva jöttek fel a mezőnyben.

Kis-Kapin Karina fantasztikusan hajrázott és magabiztosan lett a 4.7 osztály női bajnoka. Vida Róza is remekelt és az utolsó napi  eredményei alapján a női dobogó második fokát foglalhatta el. Voltak még sikereink, ha nem is közvetlen az élmezőnyben. Schultz Dani bemutatkozása is nagyon jól sikerül, és Fehér Zsombi két parádés futammal (2,4) jelezte, hogy számolni kell vele a közel jövőben.  4.7-ben a többiek a középmezőnyben helyezkedtek el.

Radial osztályban Leon sajnos nem tudta az első napi formáját átmenteni a többi napra, de az U 17 korosztály bronzérme így is a nyakába került.

Almási Zsombi hetedik helye remek teljesítmény annak tükrében, hogy volt korai rajtja és egy első helyről pedig kizárták.

Haidekker Zita kiegyensúlyozott teljesítménnyel utasította maga  mögé a női mezőnyt, és lett a Női Magyar bajnok 2017-ben.

A többiek (Tutti, Ákos, Miki, Dagó, Kata) a mezőny  második felében végeztek.

Standard osztályban is kissé döcögősen indult a verseny, de a vége nagyon sima lett. Az utolsó futamban már csak a dobogó második fokáért ment két BYC-es versenyző között a küzdelem.

Ezt a párharcot Edelényi-Szabó Viktor nyerte így ő állhatott  fel Varga Dana mellé a dobogó második fokára. Jámbor Attila első standardes versenyén 3 futamot is tudott nyerni. Ez a harmadik helyre volt elegendő.

Varga Dániel az utolsó futamban már bajnokként állhatott a rajthoz.

Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, és nem minden a terveink szerint alakult. Ennek ellenére a csapat megmutatta, hogy mire képes, és a gyengébb kezdés után remek eredmények születtek.

Magyar Bajnok:

Varga Dániel                     laser standard

Haidekker Zita                 laser radial női

Kis-Kapin Karina              laser 4.7 női

Második helyezett:

Vida Róza                           laser 4.7 női

Edelényi-Szabó Viktor  laser standard

Harmadik helyezett:

Zink Leon                           laser radial U17

Bányai Attila                     laser 4.7 U16

Jámbor Attila                    laser standard

Részletes eredmények ITT. 

Köszönet a gyerekeknek az elvégzett munkáért, kitartásért és a szülőknek a támogatásért!!

Csomesz, Qxy