fbpx

THE Olympic Regatta 2. ILCA ranglista verseny – Csomesz beszámolója

Augusztus 7-9. között a Tihanyi Hajós Egylet látta vendégül az ILCA osztályokat. A THE mindig remek házigazda, ez most sem volt másként, és ebben az évben az égiek is melléjük álltak. Az előző évek gyakorlatát feledtetve remek szeles versenyen 5 futamot teljesítettek az ILCA 6 ILCA 7 osztályok.

Az első napi maratoni vízen töltött idő alatt három futamot, a második napon pedig a leálló szélben két futamot sikerült megtartani.

Egyesületünket 10 ILCA 6-os versenyző mellett hat ILCA 7-es versenyző képviselte. Az előző ranglista versenyekhez hasonlóan most is kiemelkedően eredmények születtek. Fiataljaink és az idősebb korosztály is jól alkalmazkodott a változó körülményekhez.

ILCA 6 osztályban Demjén Olivér ellentmondást nem tűrve vitorlázott és 3 futamban is az első helyen végzett. Emellett egy második helyezéssel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára!

Ebben az osztályban Lackó Dávid szerezte meg a 3. helyezést.

Szinessy Barnabás az összetett 4. helyezés mellett az U17-es kategóriában állt a dobogó tetején!

Borbíró Gábor az U 17-es kategóriában a második helyen végzett.

 

Fehérvári Levente és Szokody Vince a középmezőnyt erősítette ezen a versenyen. Vida Rózának is volt már jobb versenye.

Fiatal lányaink folyamatosan javuló teljesítményt nyújtottak ezen a versenyen. Negro Emese az utolsó futamban egy remek 11. helyet szerzett. Rödvinger-Daubner Tícia és Csákány Dorottya eredményei is futamról futamra javultak. Nagy öröm, hogy a javulás nem csak ezen a versenyen volt látványos, hanem az előző versenyekhez képest is sokat léptek előre.

ILCA 7 osztályban Szokody Olivér volt a legeredményesebb versenyzők. Ő a dobogó második fokára állhatott fel.

Sellei Bence nagyot küzdve minimális különbséggel szorult a 6. helyre.

 

Novák Dávid az összetett 8. helyezés mellett a masters kategória győztese lett.

Kovács Zoltán nagyon bíztató futamokkal kezdte a verseny. Sajnos két futamon nem tudott részt venni, így a 12. helyen végzett.

Dénes István egyre közelebb kerül a top 10-hez. Összetettben a 13. helyet szerezte meg.

Takács Zsombor egy kisebb betegség miatt csak egy futamon tudott részt venni.

Minden tiszteletem a versenyzőké, mert a verseny két napján is nagyon sok időt töltöttünk a vízen. Ennek ellenére az utolsó futamokban is nagyon koncentráltan és sikerre éhesen vitorláztak!

Gratulálok minden versenyzőnek az elért kiemelkedő eredményéhez!

Köszönet a THE csapatának a már megszokott vendéglátásért és remek versenyért!