fbpx

Olympic Regattán jártunk Tihanyban

Július 21-23. között  a Tihanyi Vitorlás Egylet rendezte a Laser osztály idei negyedik ranglista versenyét.

30 4.7-es és 30 radialos versenyző gyűlt össze ezen a megmérettetésen. Mindkét osztályban 6-6 fővel képviseltette magát egyesületünk.

Az első napon gyenge keleties szélben Földvár előtt (a tavalyi bajnokságon már megszokott helyünkön) 3 futamot sikerült lebonyolítani. Egy kicsit szűk volt a hely a 29-er pálya és a strandolók miatt, de ennek ellenére korrekt futamokat vitorlázhattak a gyerekek.

A radialos csapatból Héjja Marci teljesítménye volt kiemelkedő. Futamról- futamra javított az eredményén (8,4,2) és a harmadik helyen várta a folytatást. A többi radialos versenyzőnknek ez a gyengébb szél nem kedvezett, és a mezőny második felében foglaltak helyet.

4.7 osztályban jól kezdett a csapat. Karina két remek futam után egy gyengébbet ment.(3,4,9) Talán Rózinak kedvezett a legjobban  ez a szélerő. Az első nap után ő is az élmezőnyből várhatta a folytatást. (9,2,6)

Sellei Bence is jó teljesítmény nyújtott az első napon. (5,8,5). Dorka két gyengébb futam után megrázta magát és megmutatta hogy hol is van a helye.( 14,11,4) Fehér Zsombi is a mezőny első felében vitorlázott. (10,14,17)

A második napon a változékony idő nem hozta meg a várt szelet, emiatt nem sikerült futamot tartani.

A harmadik napon is változatos idő fogadott bennünket. Sajnos elég rossz ütemben próbálkozott a rendezőség a futamok megtartásával. Voltunk a nyugati és a keleti medencében egyaránt, de egyik helyen sem sikerült érvényes futamot vitorláznunk.

Nem gondoltuk volna, hogy az első napon megszerzett helyezéseink a végeredményt is jelentik majd!

 

Köszönet a THE-nek, Stefiéknek a lehetőségért hogy ilyen környezetben fogadtak bennünket!

Kiemelkedő eredményeink:

Héjja Marcell                     laser rad. abszolút 3. hely

Kis-Kapin Karina               laser 4.7 abszolút 4. hely, női 1. hely

Vida Róza                            laser 4.7 abszolút 5. hely, női 2. hely, U16 2. hely

Sellei Bence                       laser 4.7 abszolút 6. hely

Novák Dorka                     laser 4.7 női 3. hely

 

Csomesz

Fotók: Farkas Dávid/THE