fbpx

Tolnay Kálmán László Emlékverseny 2013

Tolnay kep

2013. május 5-én, szombaton rendezi a Balatonfüredi Yacht Club évadnyitó túraversenyét.

A két évvel ezelőtt alapított verseny a kétszeres csillaghajó-olimpikon Tolnay Kálmán László emléke előtt tiszteleg, akit Kékszalag győzelmével és számos bajnoki címével az egyesület legeredményesebb sportolójaként ismertünk.

Az idei évben is a verseny újra május első hétvégéjére esik, de ezúttal vasárnap kerül lebonyolításra.A 2012. évben 32 hajó kapott kedvet a keleti medencében kijelölt, Balatonfüred-Paloznak-Siófok-Tihany-Balatonfüred útvonalat követő, közel 25 kilométeres túra teljesítéséhez.

A megmérettetésre érdemes 2013. április 28-ig a VIHAR rendszeren keresztül (http://vihar.grepton.hu) leadni az előzetes jelentkezéseket, ugyanis e dátumig jelentkező, legalább 6 nevezőt felvonultató hajóosztályok az abszolút értékelés mellett külön kerülnek díjazásra. Az ennél kevesebb hajót nevező osztályok a megfelelő Yardstick csoportba kerülnek besorolásra.

A Tolnay Kálmán László Emlékverseny díjkiosztóját követően kerül sor Bujtor István bronzszobrának avatására.  A május 5-én, a színész 71. születésnapja alkalmából avatandó köztéri alkotás várhatóan a város egyik új turisztikai látványossága lesz, érdekessége, hogy a művész arra törekedett, hogy kontaktusba is lehessen kerülni a szoborral. A bronzszobor Bujtor Istvánt egy balatoni vörös kőből készült hajótöredékben ülve ábrázolja. Az ember nagyságúnál valamivel nagyobb alkotást a móló előtt, amennyire csak lehet, közel a Balatonhoz állítják majd fel. Bujtor István 2007-től egészen a 2009-ben bekövetkezett haláláig a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, a város tavaly posztumusz Kiss Ernő-díjat  adományozott számára, amelyet az Anna-bálon felesége vehetett át.

tolnay_versenykiiras2013