fbpx

Tolnay Kálmán László Emlékverseny 2014

2014_05_11_BYC Tolnay_0025 A mai napon immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Balatonfüredi Yacht Club évadnyitó túraversenye, a Tolnay Kálmán László Emlékverseny. Idén 23 hajó állt rajthoz a kétszeres Olimpikon, többszörös magyar bajnok és Kékszalag győztes Tolnay Kálmán László emlékének szentelt versenyen. A regatta történetében először 3 katamarán is rajthoz állt, ezért az Igali Csilla által vezetett versenyrendezőség szektoros rajtot rendelt el.

A meteorológia hidegfront érkezését jelezte előre, amely a verseny ideje alatt csupán a szívó hatását fitogtatta: a rajtnál csupán 3,5 m/s-os keleti szél a verseny során tovább csökkent, így az eredetileg Balatonfüred – Paloznak – Siófok – Balatonfüred – Tihany – Balatonfüred túra útvonal lerövidítésre került, és a csapatokat a siófoki bójaforduló után rögtön a balatonfüredi célvonal várta. A versenyvezető döntése jónak bizonyult, mivel a várva várt szél csupán 4 óra után érkezett meg, hatalmas viharral és felhőszakadással.

Leggyorsabbnak a Nagy R. Attila kormányozta Team Black Jack csapata bizonyult Pénzes Botonddal, Petheö Tamással, Michaletzky Lucával és Tisoczky Ferenccel a fedélzeten, akik 1 óra 56 perc alatt teljesítették a rövidített távot. Második helyen Király Zsolt irányította katamarán ért célba, Puskás Tamás, Sarina Róbert és Kurucz Róbert csapatösszetételben.

Élménybeszámoló a befutóról: „…a Team Black Jack SL33-asa ekkor kb. 500 méterre volt a céltól, míg a Király Zsoltiék által vezetett Ventilo katamarán ugyanennyivel mögöttük. A szél szinte teljesen elállt, amikor a Black Jacknek hauzolnia kellett, de annyira lelassult, hogy Zsoltiék kevesebb, mint 100 méterre megközelítették őket. Izgalmas lett a végjáték, mert Zsoltiék pont tudtak a befutóra menni, míg Rozsdáéknak még egyet kellett hauzolniuk, hogy befuthassanak, ami katamaránjukat nem gyorsította fel, de szerencséjükre pont jött egy kis szél, amivel meg tudták tartani első helyüket a célig.”

Az abszolút kategória harmadik helyére az Anna cirkáló futott be. Csapattagok: Fehéri Gábor kormányos, Palkó Lajos, Gróf Róbert, Mauser Gábor, Boór Dániel.

Yardstick I. eredmények:

  1. Ganz Danubius (KIWI Drop SE)– Bajusz András, Spah Attila, Filó Mihály, Veres Ákos, Mohl Gergely, Sárközy András (Pricipessa), Tóth Hajnal, Kása Mihály (BYC)
  2. Lycka (MKB): Kátay Péter, Perczel Antal, Dr. Perczel Márta, Horváth Zsolt
  3. Magnum (EGIS SE): Kurucz Sándor, Kurucz Tamás, Kurucz Bence, Lám Annamária, Dr. Kővári Zoltán, Weöres Szabolcs (Kereked)

Yardstick II. eredmények:

  1. Szirákó (TVSK) – Jakab László, Csurgó László, Bazsó Gábor
  2. Vivien (Bolygó Hollandi) – Sarkady Péter, Csákányos Zsolt
  3. Szélvhajhász (BYC) – Hideg Miklós, Pataki Attila, dr. Orosz Árpád

Yardstick III. eredmények:

  1. Discovery (TVSK) – Horogh Gyula, Nagy Zsolt, Papp Attila, Györi József (VVEB)
  2. Bolygó (TVSK) – Finánczy László, Fekete Gyula, Kirchknopf Gábor, Póczik András, Rácz Sándor (VVEB)

Gratulálunk Mindenkinek!

Jövőre találkozzunk ismét a Szezonnyitó előtti hétvégén a BYC-ben!

Fényképek az alábbi linken találhatóak: TOLNAY 2014

Tolnay Kálmán emlékverseny abszolút

Tolnay Kálmán emlékverseny osztályonkénti