fbpx

Tomai Balázs (Pufi) győzött az év első D-one versenyén

e893626131734624c679Ezen a hétvégén az olaszországi Lericiben rendezték meg az év első D-one Volvo Cup versenyét, ahol két magyar versenyző is rajthoz állt: Tomai Balázs (Pufi) és Gémesi Gyula.

Az időjárás kegyes volt a 16 főt számláló mezőnyhöz, mindkét nap 12-17 csomós kifújt szélben vitorlázhattak. Szombaton Pufi egy 5. és egy 3. helyezést tudott elérni, mivel még vissza kellett szoknia a labilis rohanógépben való bőszelezéshez. Kreuzban már ezen a napon is nagyon jó sebessége volt, a második futamban sokáig vezető pozícióban vitorlázott. Vasárnapra viszont megállíthatatlan formában két futamgyőzelemmel zárta a napot és ezzel összetettben megnyerte a versenyt.

A rangos mezőnyben így maga mögé utasította a 2010-es év Gold Cup győztesét (gyakorlatilag az új D-one osztály világbajnokát), Zabalua Agustint is. Gémesi Gyula ugyan a mezőny hátsó felében végzett, de ő a kishajós versenyzést egyrészt tapasztalatszerzés céljából űzi, melyet Melges 24-es osztályban tud kamatoztatni. Másrészt – mint a Devoti-one magyar forgalmazója – az osztály, illetve a június 1-3. között megrendezésre kerülő magyar D-one Regatta népszerűsítése a célja.

Forrás: sailing.hu

Gratulálunk!