fbpx

Túl a Laser U21 VB felén

Túl vagyunk a verseny felén, ennek ellenére a futamok száma minimális. Csomesz értékelése a spliti Laser U21 Világbajnokságról:

Az első napon voltunk vízen, de nem sikerült futamot tartani. A második napon még vízre sem mentünk. A harmadik napra váltott a rendezőség és a délutáni rajtot 10 órára módosította, ami annyiban volt eredményes, hogy a két fiú csoport végig küzdött egy-egy futamot. A futam elején még 7-9 csomós ÉK szél fújt, ami a második körben elfogyott: 1 csomóban sikerült befutni. Fiataljainknak a  gyenge rajt után nem sikerült jól ez a futam. A lányoknak egy kör után törölték a futamot.

A negyedik napon már 9 órakor volt a rajt, ez 5.:30-as kelést jelentett.

8-10 csomós É-ÉK szélben a lányok rajtoltak először, mivel nekik még nem volt futamuk. Karina gyengébb kezdés után a második szakaszban remekül látta meg a lehetőségeket, és az előkelő 19. helyre jött fel. Ezt taktikus vitorlázással meg is tartotta. Olyan versenyzőket utasított maga mögé akik a Riói Olimpián is indultak, vagy a Tokiói olimpiára indulási jogot szereztek.

A fiúk sárga csoportjában Ákos és Leon a jobb oldalon vitorlázott, ami nem volt igazán jó választás. Az előző futamhoz hasonló eredményt értek el ismét. A másik fiú csoport nem is tudott befutni, mert ismét minimálisra csökkent a szélerő.

Nem mostanában volt ilyen VB, 4 nap alatt a lányoknál 1 a fiúknál 1/2 futam.

Köszönjük edzőnknek, Csomesznek a beszámolót!