fbpx

Újabb BYC-es Laser sikerek Alsóörsön

Az első versenynapon szél hiányában sajnos nem tudtak futamokat rendezni, egész napos parti halasztást követően a versenyrendezőség a következő napi folytatás mellett döntött.

A második napon a tervezettnél egy órával korábban a vízen voltunk, aminek köszönhetően a reggeli szélben sikerült a Laser 4.7-nek egy, a Laser Radial- és Standard osztályok számára pedig kettő futamot lebonyolítani. Szél hiányában ismét parti halasztással folytattuk, majd délután 15:00-kor újra vízre szálltunk. A folyamatosan élénkülő kb. 5 csomós szélben újabb két futamot teljesített a mezőny.

A harmadik napon gyenge és változó irányú szélben a Laser Radial- és Standard osztályok részére egy rövidített futamot tudott tartani a rendezőség. A Laser 4.7 a többszöri fekete zászlós rajteljárás ellenére sem tudott érvényesen elrajtolni.

Laser Radial

Sellei Bence az első pillanattól kezdve az élmezőnyben vitorlázott, abszolútban az előkelő 4. helyen végzett.

A Kertész testvérek, Ágoston és Lóránd U17-es osztályban kiválóan szerepeltek. A mostani versenyen Ágoston a második, Lóránd pedig a harmadik helyen végzett.

A női mezőnyben Kis-Kapin Karinának ezen a versenyen meg kellett elégednie az ezüstéremmel, Kiss Kata pedig ismételten felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Fehér Zsombor sokszor a top 6-ban felért az első pályajelhez, de végül a középmezőnyben fejezte be a versenyt.

Laser 4.7

A korábbi versenyekhez hasonlóan kiválóan szerepelt a Laser 4.7 BYC-es csapata. A 41 fős népes mezőnyben 4 versenyzőnk (Szokody Vincent, Gerendy Anna, Vida Róza, Bodnár Hanna) is a top 10-ben fejezte be a versenyt.

Szokody Vincent megmutatta, hogy folyamatosan a mezőny elejében tud vitorlázni kisebb szelekben. Magabiztossága U16-ban a második helyre volt elegendő, de abszolútban is az előkelő hatodik helyen végzett.

Gerendy Anna megszerezte élete első futamgyőzelmét, de a versenyen is az első helyen végzett az U16 lányok mezőnyében. Szintén a rendkívül szoros U16 lányok mezőnyben bronzérmes lett Bodnár Hanna. Vida Rózi ezen a versenyen is a Top 10-ben végzett, az abszolút 9. helyre volt elegendő a mostani teljesítménye.

A többieknél is voltak kiváló futameredmények (Petike, Ádi, Zóra, Levi, Barni, Zsombi), amelyeket bíztató jelként lehet felfogni a jövőt illetően.

Dobogósaink:

Laser Radial:

női 2. hely: Kis-Kapin Karina

női 3. hely: Kiss Kata

fiú U17 2. hely: Kertész Ágoston

fiú U17 3. hely: Kertész Lóránd

Laser 4.7:

női U16 1. hely: Gerendy Anna

női U16 3. hely: Bodnár Hanna

U16 2. hely: Szokody Vincent

U16 3. hely: Gerendy Anna


Laser Radial
:

fiú U17 2. hely: Kertész Ágoston

fiú U17 3. hely: Kertész Lóránd


Laser 4.7
:

női U16 1. hely: Gerendy Anna

női U16 3. hely: Bodnár Hanna


Laser 4.7
:

U16 2. hely: Szokody Vincent

U16 3. hely: Gerendy Anna

Fotó és szöveg: Kugler Tamás (Qxy), Vitya

A többi eredményt ITT megnézhetitek.