fbpx

Újabb BYC-es sikerek a malcesin-i LEC-en

LEC Malcesine 2013031417A koperi Laser Európa Kupát követően a BYC-es csapat – Érdi Mária, Galgóczy Tamás, Litkey Balmaz, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán Edelényi-Szabó Viktorral és Korchmáros Kristóffal kiegészülve vágott neki a Laser Európa Kupa következő állomásának, az olaszországi Malcesin-ben, 2013. március 14-17. között, ahol Jonatán győzelme mellett több remek eredményt is begyűjtöttek vitorlázóink.

A 4 napos versenyen az időjárás megmutatta igazán zord arcát is: 6 fokos levegő, 7 fokos víz és 30-35 csomós szél várta versenyzőinket. Az idei laser sorozat második fordulóján népes mezőny gyűlt össze mindhárom hajóosztályban: lány radiálosok 89-en, fiú radiálosok 165-en, a 4.7-esek 122-en, míg a standerdesek 111-en álltak rajthoz.

A BYC-es versenyzők ezen a versenyen is remek eredményeket értek el: Laser 4.7 hajóosztályban Vadnai Jonatán az összetett 2., míg korosztályában az 1. helyet szerezte meg; Edelényi – Szabó Viktor az ezüst csoport 31. helyén végzett, Érdi Mária a lányoknál az összetett 25. helyen, míg U16 korosztályban a 9. helyen ért célba; Laser Radiál osztályban Vadnai Benjamin összetett 13. helyezést ért el 165 hajó közül; Standardeseknél Litkey Balmaz az ezüst csoport 33. helyén ért célba, míg Korchmáros Kristóf ugyan ezen csoportban 46. helyezést ért el.

Gratulálunk Mindenkinek!

Részletes eredmények és képek itt találhatóak.

Vadnai Benji beszámolója:

LEC Malcesine Joni 2013031417

A szlovén Európa Kupa után majdnem a teljes magyar csapat továbbutazott Malcesine-be. Kedden  és szerdán még jót edzettünk a déli termikben, de az időjárás előrejelzés csütörtökre viharos északi szelet és erős lehűlést jósolt.

A verseny napjára meg is érkezett a 25-35 csomós É-i szél, a levegő 6C vízhőmérséklet 7C volt. Nem tökéletes körülmények, de a versenyvezetőség nem habozott, és 13 órakor kivitték a mezőnyt. A rendezésről csak annyit, hogy 4 óra alatt sikerült egy!! futamot rendezni. Közben a kimentett versenyzők közül sokat a mentők csomagoltak fóliába, többen rosszul lettek a hidegben.

A második versenynap maradt az É-i szél, kicsit gyengült, de 20 csomó felett maradt, a hőmérséklet viszont csökkent. A rajteljárás továbbra is akadozott, sok volt a visszahívás, ebben az időben több mint egy órát várakoztunk, de végül sikerült két futamot rendezni. Harmadik napra tiszta hideg napsütéses idő, megjött a D-i termik, egész 16 csomóig erősödött, így újabb két futamot sikerült rendezni. Az utolsó nap szélcsend, pakolás hideg, szakadó esőben.

A radiál fiú mezőny volt a legnagyobb 165 indulóval, ezt követte a 4.7 122 indulóval, 18 nemzet részvételével. Jonatán a 4.7 mezőny összetett 2. helyén végzett (2,1,5,8,1) a svájci Haenssler Max mögött, míg korosztályában fölényesen győzött. Én összetettben 13. lettem (7,2,13,3,10). Tavalyhoz képest ebben a szélben sokat javult a sebességem, s már tudtam tartani a lépést a mezőny elejével.