fbpx

Újabb nemzetközi szakmai elismerés Böröcz Bencének

Örömmel és büszkén jelentjük, hogy Böröcz Bence klubtagunkat, nemzetközi versenybírót beválasztották a World Sailing Q&A Bizottságának tagjai közé.

Bence elmeséli mit is jelent ez a megbízás pontosan:

„Óriási szakmai elismerésként tekintek arra, hogy a következő négyéves időszakra meghívást kaptam a World Sailing Q&A (Question & Answer) Bizottságába, amely jelentős segítséget nyújt a nemzetközi tisztségviselők számára a szabályok egységes alkalmazásában. A világ nemzetközi vitorlás versenybírói, döntőbírói, versenyrendezői és felmérői ide küldhetik be szabályértelmezési kérdéseiket, az azokra adott válaszok pedig később hivatalos szabályértelmezéseket vagy szabályváltozásokat is vonhatnak maguk után.


A bizottság tagjait a világ legjobban képzett szakemberei közül választják ki úgy, hogy a vegyes társaságban a lehető legtöbb nézőpont, valamint különleges szakértelem és tudás egyesüljön, ami lehetővé teszi a minőségi munkát. A vitorlás pályafutásokat tekintve, a tizenhat főt számláló csapatban több olimpián vagy hasonló kiemelt versenyen közreműködő szereplőt találunk, akik ezt a megbízatást is társadalmi munkában végzik.


Természetesen nemcsak a kérdések beküldői profitálhatnak a válaszokból, a világszerte egységes szabályalkalmazást a Q&A-k publikálása teszi lehetővé. Fontos megemlíteni, hogy a válaszok nem tekinthetők a szabályok hivatalos értelmezéseinek (ennek céljára teszik közzé a Case Bookot), és nem is módosíthatnak versenyszabályokat. Minden Q&A-nak van viszont egy lejárati dátuma. A bizottság e dátum előtt felülvizsgálja az adott dokumentumot: meghosszabbítja az életét, elavultnak minősíti, vagy javasolja, hogy tartalmát egy újabb esetként belefoglalják a Case Bookba, megváltoztassanak egy vagy több versenyszabályt, vagy módosítsanak kapcsolódó ajánlásokat vagy kézikönyveket.

A World Sailing Q&A szolgáltatása a világ összes tisztségviselője, de különösen azok számára értékes eszköz, akik nehezebben tudnak másokkal találkozni, és így a tudásmegosztásban részt venni. Ezen kívül természetesen a bizottság tagjai számára is adott a különleges fejlődési lehetőség, amint a kérdéseket különböző nézőpontból vizsgálhatjuk meg, és eközben megismerhetjük egymás témába vágó gondolatait. Már alig várom, hogy elkezdhessük a munkát az első kérdéssel…”

Szívből gratulálunk Bencének, és sok sikert kívánunk az újabb kihíváshoz!