fbpx

Soling: Varjas – Kovácsi – Meretei 3. hely Omega Kupa

Április 29 – május 1. között rendezték a 45. Omega Kupát a Soling hajóosztály részére.

A versenyre 17 hajó nevezett, köztük a többszörös Világbajnok kanadai Peter Hall, a német Roman Koch, az Európa bajnok, olimpiai 6. helyeztt Sergey Pichugin, és a szintén Európa és Világbajnoki dobogós Wossala György vezette egységek.

Az időjárás, az előrejelzés ellenére kegyes volt a mezőnnyel és a vízen töltött órákban nem esett a hó, sőt 0 fok körüli sem volt a hőmérséklet.

A megrendezett 7 futam alapján 3. helyen végzett a HUN-1-es Varjas Sándor-Kovácsi László-Meretei Gábor egység, akik végig egyenletes teljesítmény tudtak nyújtani, de hiányzott a több kiugró futam jobb eredményhez.

  1. helyen végzett a HUN-77-es Wossala György-Németh Pepe-Wossala Christoph egység. Nekik nem ment olyan jól a versenyzés, mint pár hete Olaszországban, de így is megnehezítették a győztesek dolgát.
  2. lett a HUN-17-es Szűcs István-Gyulai Gábor-Szűcs Péter egység idény eleji formát mutatva.

Második lett az AUT-135-ös Florian Felzmann-Michael Felzmann-Wolgang Gnan egység utolsó két jó futamoknak köszönhetően.

A győztes a GER-308-as Karl Haist-Martin Zeileis-Irene Haist egység lett. Érdekesség, hogy Karl 44-szer részt vett a 45-ször megrendezett Omega Kupán. Amin nem vett részt, azon szél sem volt.

http://www.soling.com/results/ShowResults.asp?ID=1020

Érdekesség még, hogy a versenyen belül egy csapatversenyt is rendeztek a világranglista helyezések alapján, melyet végül a HUN-1, HUN-77, GER-311, ESP-146 egységek alkotta csapat nyert meg.