fbpx

Újévi Elnöki Köszöntő 2018-ra

Kedves Klubtagok!

Elmúltak az ünnepek, ismét egy új esztendő kezdődik, új feladatok és lehetőségek jönnek, de sokszor régi problémák is feltűnnek új csomagolásban.

Elolvasva a klubtörténeti könyvünket megértettem, hogy a „mindig lesz valahogy” alapelv tökéletesen működött esetünkben is, sokszor került a BYC olyan helyzetbe, amikor csak az összefogás, kitartás és a jószerencse adta meg a kiút és továbblépés lehetőségét. Ez valószínűleg a jövőben is így marad, de azon folyamatosan dolgoznunk kell, hogy közösségünk mindig kellően erős legyen a váratlan helyzetek megoldásához szükséges gyors és erős összefogásra és annak megfelelő idejű megtartására. A jó szerencse sajnos nem mindig áll mellénk, de azt gondolom sportolóként és vezetőként ezzel nem is szabad terveznünk, de bíznunk kell összefogásunk erejében.

Tavaly egy kicsit újra felfedeztük önmagunkat közösségként, megismertük klubunk múltját és számos alkalommal ünnepeltük a 150. évfordulónkat. 2017. ünnepi év volt nagyszerű eseményekkel, nagyszerű csapatmunkával és kimagasló egyéni teljesítményekkel.

Köszönet érte minden közreműködőnek!

Idén viszont visszatérünk a régi kerékvágásba – tovább kell lépnünk.

2018-ban újra a „hétköznapoké” lesz a főszerep, dolgoznunk kell azon, hogy legyen mit ünnepelnünk a jövőben is.

Sok feladatunk van melyek közül idén kiemelten fontosnak tartom az utánpótlás neveléshez kapcsolódó edzői munka szervezettségének javítását, büfénk elvárt szintű működésének kialakítását és gazdasági működésünk további megerősítését.

Mindhárom problémakör eredményes megoldásához mélyen vissza kell nyúlnunk alapértékeinkhez (tisztelet, önzetlen segítségnyújtás, megújulási képesség), el kell fogadnunk és fogadtatnunk azt a tényt, hogy egy megoldás csak akkor tekinthető sikeresnek, ha azzal az összes érintett nagyjából egyet tud érteni.

Ehhez sokszor újra kell gondolni az egyén és a közösség viszonyát, azaz az egyéni igazságok és meggyőződések szintjéről fel kell lépnünk a közös gondolatok és megoldások magasabb szintjére. Ez csak a kompromisszumok árán működik, másképp nem.

Emellett minden tagunknak és munkavállalónknak tisztában kell lennie azzal, hogy egy adott helyzetben ő képviseli klubunkat a külvilág felé legyen az a gyerekét nálunk sportoltató szülő, beérkező vendég hajós vagy egyéb partnerünk. A hétköznapok során nyújtott magatartásunkból fogják a BYC értékeit észrevenni és megszeretni, elfogadni, vagy ennek hiányában klubunkat kritizálni. Nagyon sok előrelépést tapasztaltunk az elmúlt időszakban, talán ezért is annyira szembeötlőek azok az esetek, amikor nem sikerül értékeinknek megfelelően cselekednünk.

A BYC tradicionális értékrendjének egységes képviselete idén továbbra is kiemelt feladat kell legyen mindnyájunk számára.

Ennek mentén fog idén is haladni az Elnökség, annak sportszakmai munkáját támogató VersenySport Bizottság (VSB) és az ügyvezetés munkája.

A tagsági elégedettség felmérési kérdőív eredményei jó irányt adnak a további fejlődési irányokhoz.

Változatlanul hiszem, hogy klubunk – kiváló technikai felszereltsége ellenére – annyit fog érni, amennyit tagjaink gondolnak róla és amennyit hajlandóak érte tenni. Azt gondolom, hogy egy ilyen nagyszerű adottságokkal és tagsággal rendelkező versenysport vitorlás közösség egyben példaértékűen sokszínű és nyitott helyszín a mai magyar társadalom legkülönbözőbb területéről érkező, de a vitorlássportért egyformán önzetlenül elkötelezett emberek számára.

 

Célunk változatlan – minden tagunk

 

  • büszke legyen és lehessen BYC – tagságára,
  • megfelelően képviseljen mindnyájunkat a hazai és nemzetközi vitorlás eseményeken
  • megtalálja örömét nálunk a vitorlázás bármilyen formájában.

 

Remélem az idei évben is lesz elég erőnk, szorgalmunk és türelmünk tovább haladni ezen a kitűzött úton.

Ehhez kívánok Nektek nagyon jó egészséget, erőt és jó szelet 2018-ban!

Boldog vitorlás – Újévet Mindnyájunknak!

 

Gerendy Zoltán

BYC elnöke