fbpx

Újévi Elnöki Köszöntő

gerendyzolt_nBDO_231014_4cKedves Klubtagok!

Magunk mögött hagyva a tavalyi sikeres esztendőt, a karácsonyi ünnepek hangulatából erőt merítve remélem mindnyájan egészségesen és lendületesen vágunk neki a 2015-ös vitorlás évadnak.

Kelleni fog idén is mindnyájunk ereje és összefogása, mert van feladatunk bőven. A látványos beruházások lezárását követően most már a kevésbé látványos – de klubunk tartós anyagi és szellemi egyensúlyát annál inkább meghatározó – belső változásunkat kell folytatnunk.

A tavaly májusi közgyűlés végén röviden bemutattam Nektek az Elnökség munkájának azon (stratégiai) célterületeit, amelyek mentén végezzük napi feladatainkat is:

 • belső kommunikáció és klubélet erősítése
 • Elnökség munkáját kiegészítő szakmai bizottságok elindítása
 • átlátható működési modell kialakítása
 • támogatói körünk bővítése

Mindegyik témakörben történt már kisebb – nagyobb előrelépés tavaly, de jócskán maradt még belőlük idénre is. Ezek közül a legfontosabbak röviden:

 • Tovább szeretnénk fejleszteni a honlapunkat és kapcsolódó tagi (belső) felületeket, amelyek alapján még pontosabban és rendszeresebben tudunk tájékozódni az aktuális rendezvényekről, eseményekről.
 • A már eredményesen működő Sportszakmai Bizottság mellett idén szeretnénk a Klubtörténeti Bizottságot és Nagyhajós Bizottságot is elindítani, mindhárom bizottság feladatait és jogait az új SZMSZ-ünkben rögzíteni. Az új SZMSZ kialakítása folyamatban van, első tervezetét még e hónapban szeretnénk közzé tenni.
 • A kft-ink összeolvadását követően szeretnénk a pénzügyi elszámolásaink áttekinthetőségét tovább növelni és a klub biztonságos anyagi működését fenntartani, erősíteni.
 • Tagdíjfizetéseink jelenlegi szinten történő megtartása valamint fennálló adósságállományunk folyamatos törlesztése mellett – a szokásos gazdálkodási bevételeinken túlmenően – továbbra is jelentős támogatói bevételekre van szükségünk. Új környezettünk kiváló lehetőséget nyújt támogatói rendezvények és események elhelyezésére, idén – a klubélet zavarása nélkül – szeretnénk jobban élni ezzel a lehetőségünkkel.

Az Elnökség nevében megerősíthetem, hogy idén változatlan lendülettel fogjuk végezni munkánkat és ebben Böröcz István ügyvezetőnk is segítségünkre lesz. István tavaly ősszel sikeresen megnyerte a kiírt ügyvezetői pályázatot és változatlan feltételek mellett vállalta a folytatást. Azt gondolom, hogy klubunk vezetése készen áll a fenti célok végrehajtására, de társadalmi szervezetként különösen fontos tagjaink aktív közreműködése és folyamatos visszajelzése.

Egyesületünk – kiváló technikai felszereltsége ellenére – annyit fog érni, amennyit tagjaink gondolnak róla és amennyit hajlandóak érte tenni. Ez ma már szerencsére nem elsődlegesen anyagi kérdés, de sportklubunk szellemiségét, valódi értékét és várható eredményeit, közösségünk tényleges erejét meghatározó szervezeti kérdés, amelyen közösen kell dolgoznunk.

Célunk változatlan:

 • minden tagunk büszke legyen BYC – tagságára,
 • megfelelően képviseljen mindnyájunkat a hazai és nemzetközi vitorlás eseményeken,
 • megtalálja örömét a vitorlázás bármilyen formájában.

Remélem az idei évben is lesz elég erőnk, szorgalmunk és türelmünk tovább haladni ezen a kitűzött úton.

Ehhez kívánok Nektek nagyon jó egészséget, erőt és jó szelet 2015-ben is!

Boldog vitorlás – Újévet Mindnyájunknak!

Gerendy Zoltán

BYC elnöke