fbpx

Újonc Kupa – ahogy Fevásaink látták

Korábban már beszámoltunk Optimisteseink sikereiről az Újonc kupán. Most RS Feva szemszögből, Kugler Tamás foglalta össze nekünk a tapasztalatokat.

A ”Nádas Cup Sorozat” Újonc Regattáján Korbuly Sarolta – Nagy Csenge párosunk kiváló vitorlázással bronzérmesek lettek.

Lávich Anna – Máhl József a negyedik helyen fejezték be a versenyt.

Péntek este érkezett meg egy markáns hidegfront özönvízszerű esőzéssel, villámlással és viharos széllel, ezért nagy izgalommal várta a csapat a szombati versenynapot. A reggeli készülődés, hajószerelés és elméleti felkészítést követően lesólyáztuk a hajókat és átvitorláztunk a csopaki versenypályára. A hidegfrontból már nem sokat éreztünk, de ettől függetlenül helyi záporok és viharátvonulások jellemezték a Balaton térségét, elsősorban a déli part környezetét, amely a versenypályát szerencsére nagy ívben elkerülte. A szélerő 4-6 csomó között ingadozott és ennek köszönhetően igazi taktikai „csatáknak” lehettünk szemtanúi.

Az első futamban Lávich Anna – Máhl József párosunk remekül kezdett és a 3. helyen szelték át a képzeletbeli célvonalat, amely az idei évben az eddigi legjobb futameredményüknek tekinthető. Anna és Jozsó a következő futamokban stabilan a 4. helyen értek célba, amely a végelszámolásnál is a 4. helyre volt elegendő.

Korbuly Sarolta – Nagy Csenge párosunk a folyamatosan javuló teljesítményüknek köszönhetően a bronzéremig jutottak. Saci és Csenge harmadik helyezése nem meglepetés, hiszen az idén már másodszor állhattak fel a dobogóra. Az első futamukban a második helyen vitorlázva sajnos nem tudták megtartani a pozíciójukat, a harmadik futamban pedig az első helyről estek vissza a harmadikra egy bójavételt követően, amely a végelszámolásnál az ezüstérmet jelentette volna számukra. Külön köszönet Sacinak, hogy betegen is vállalta a versenyt és nem hagyta cserben a csapattársát.

A második nap a 420 és RS FEVA rajtot követően teljesen elállt a szél és parti halasztás követően a díjkiosztóval zártuk a hétvégénket.

Köszönjük a Kereked Vitorlás Klubnak a színvonalas rendezést és a Rooster Hungary-nek az értékes ajándékokat.

Kugler Tamás