fbpx

Újra 49er Országos Bajnokság

2022. október 7-10. között a Magyar Vitorlás Szövetség megújult kikötőjében, a Kékszalag PORT-ban rendezzük hosszú évek után az első 49er Országos Bajnokságot, amely kiegészül a 49erFX hajóosztállyal is. Bár az FX-ek épülőben vannak itthon nekik nem tudunk érvényes bajnokságot rendezni, a 49er-ből összejött a nyolc magyar hajó. Az idei évben nyílttá tettük a Bajnokságot, hiszen két nap különbséggel rendezzük a 2022. évi 49er és 49erFX Junior Európa Bajnokságot, amelynek szintén a Kékszalag PORT ad otthont. Az Európa Bajnokságra érkező külföldiek közül az alábbi nemzetek érkeztek az EB előversenyére: belga, cseh, izraeli, lengyel és osztrák.

A négy napos verseny alatt a versenyrendezőség 9 futamot tervez, a hétfői nap pedig tartalék nap, amelyet akkor használunk fel, ha nincs meg a bajnokság érvényességéhez szükséges 4 futam. A futamok hossza 30 perc, amelyek között csak pár perces szünetet tervez a versenyrendezőség.

A bajnokság nevezési ajándékai idén Rooster kulacsok. A pódium ajándékokat pedig a Tigris Bisztró és Reggelizőnek köszönhetjük. A díjakat Kutassy László készíti a győztesek számára. A szombati versenynapon pedig a Nekem a Balaton jóvoltából pizza partival látjuk vendégül a versenyzőket.

A versenyek online hirdetőtáblája ITT található.

Facebook eseményünkben pedig folyamatos tájékoztatást kaphatnak a versenyzők.